Manua Loa

Com que ja haviem vist tot el que tocava de la costa i els volcans, avui hem anat a la zona de Saddle road, l’antiga carretera que creua la illa pel mig (passant a més de 2000m sobre el nivell del mar). Abans sembla que era una carretera perillosa on els cotxes de lloguer no podien passar, però ara han fet una carretera bena mple, amb carrils d’adelantar i molt ben asfaltada (això a estats units es moolt rar!). Desde el punt mig, a 2000m es pot anar tant al Mauna Loa (fins a 3300m en cotxe, i fins a 4200 a peu) on hi ha un observatori meteorològic, o també es pot anar al Mauna Kea, famos per ser la muntanya (desde la base) més alta del mon. A 4250 hi ha els millors observatoris del món! A part de veure el paisatge espectacular de la zona, vam fer un parell d’excursionetes per la zona. On vam aprendre que hi ha uns paràsits que estan matant els Ohia, un arbre típic de hawaii, i havien posat uns raspallets per les sabates a l’entrada de l’excursió per talt d’evitar la contaminació d’altres zones de la illa.

Després de dinar al Pinneaple restaurant (molt turístiquet això si) vam fer una rutilla en cotxe per una scenic road, i una altra carretera que passava per cases de gent molt pobra. Cases enormes davant de l’oceà i a les que s’accedia desde una carretera que passava per un bosc molt frondós. Una cosa curiosa de hawaii també son les propietats privades, que sembla que tot es privat, però han de proporcionar un accés públic a la platja. I està ple de cartells amb No trespassing, Keep out o la versió en hawaià: Kapu!

Per acabar el dia, i just abans de que es pongués el sol, vam apurar i vam visitar el Lava Tree State park, un parc amb camí asfaltat on hi ha unes formacions de lava en forma de monolit (per ser polits).

Leave a Reply

Your email address will not be published.