Montreal

Pensant paraules o adjectius per descriure Montreal (i per tan pel post) se’m fa dificil triar-ne una. I es que Montréal m’ha agradat molt. És una ciutat que combina un cert estil europeu amb els gratacels i la bojeria comercial americana, per si fos poc els preus son acceptables i la gent és encantadora.

Tot ha començat de bon matí movent el cotxe, perquè aqui no es pot aparcar als carrers en una hora concreta del dia, així que hem hagut de buscar un carrer on ja hagués passat la hora prohibida. L’esmorzar l’hem enllestit en un bar a base de ous, bacon, patata i torrades en una terraseta a la rue St Denis. A continuació hem fet cap al Vieux montreal, lloc turístic per excelència però encantador. Després de veure per fora la basilica de Notre Damme hem tastat una mica del que en diuen la ciutat subterrània, per fer cap a la zona de sota el Parc Mont Royal i fer una crepe en una placeta.

Després de dinar, l’objectiu era pujar dalt el Mont Royal per veure la vista, a dalt només hem estat 10 minuts admirant les vistes de la ciutat, però per arribar ens ha costat més d’una hora gràcies als “simpatics” autobusos de la ciutat.

Per acabar el dia ens hem patejat la Rue Ste Catherine, artèria comercial de la ciutat (i on hi havia cert nombre sospitós de locals de danseuses) i zona xunga quan arriba al seu final per acabar en un bar de turistes fent una cervesa, això si, el músic de carrer l’ha amenitzat com deu mana!

El sopar ha estat complicat, per què comptavem amb la presència al Vieux Montreal de llocs una mica més adequats al nostre pressupost, però no ens hem arrugat i hem acabat entrant en un dels llocs que deuria ser més chic de la ciutat. Hem compensat el preu del sopar amb una altra cervesa en un autèntic Pub Quebecois, o altrament dit una terrassa a la rue St Denis mentre veiem passar els personatges que anaven de juerga. Hem acabat el dia comprovant que el cotxe seguia a lloc i sense multes, no sense abans passar per el bar encantador on ahir vam fer una cervesa.

Demà tornem a Estats Units, així que podeu tornar a seguirnos (si hi ha cobertura) a www.twitter.com/xorduna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.