Ex-top of the world

Avui hem fet una visita de altes volades! Hem anat fins a Toronto (Canada), capital financera de Canadà, i malgrat que la ciutat i el seu entorn eren bastant (per no dir molt) planes, hem pujat a la CN Tower, que fins fa un parell d’anys ostentava el record de construcció més alta. El mirador a 447 m sobre el terra ens ha permes observar el que hem estat tot el matí caminant després de un viatge de 2 hores i pico per autopista.

El punt més sorprenent del viatge ha estat al moment de passar la frontera, on després del tipic interrogatori (que incloia preguntes del tipus, on us vau coneixer?) ens han posat dos segells ben macos al passaport. L’arribada a Toronto ha estat de cop, i de poc ens passem el centre.

Després de aparcar el cotxe al costat del port hem fet cap al “centre” de la ciutat, un munt d’edificis molt alts d’oficines connectats per passadisos sota el terra entre ells (imagineu el fred que deu fer al hivern aqui). Ens haviem llevat tard i teniem gana just arribar allà, així que hem sucumbit a la oferta local de “sausages + fries = 5.5 CAD”. Patates i salsitxa molt bones, que hem menjat atacats per gavines davant de l’ajuntament.

Amb la panxa plena hem passat pel Chinatwon (bastant autentic) i per un grupet de botigues hipis, mostrant que Toronto, tot i ser bastant sosa era una ciutat de contrastos interessants. D’allí a la Universitat (verd per tot arreu i edificis que recordaven a Anglaterra) i cap a la zona pija de galeries d’art i botigues cares. Abans de pujar a la torre hem baixat per un dels carrers comercials, plens de botigues i mes contrastos. A destacar el Eaton Center, centre comercial enorme (amb tres plantes subterranies) connectat per passadisos amb els edificis del costat.

La tornada hauria estat normal si no fos perque ens hem perdut just abans d’entrar als Estats Units, i hem acabat anant per carrerons travessant vies i polígons (seguin les indicacions de “trucks usa”) fins a la frontera, on ens han interrogat altre cop sobre el que haviem fet a Toronto abans de deixarnos passar.

El resum, Toronto, ciutat sosaina a primera vista però amb contrastos interessants i ideal per passar tant sols un dia. Demà? qui sap el que el futur ens depararà!

Leave a Reply

Your email address will not be published.