L’únic que val la pena del iPhone es la App Store

Toca canvi de mòbil. El nokia 6151 m’el van robar i ara vaig amb el indestructible 6100. Malgrat haverme comprat el n810 (un internet tablet) m’estic plantejant de comprar un dels anomenats SmartPhones. Més concretament m’estic plantejant si comprarme un iPhone. Siguem realistes, l’iPhone no es res de l’altre mon, malgrat l’espectacularitat de  la pantalla multitouch, el navegador no té flash, però té una cosa sorprenent, la enorme quantitat d’aplicacions que s’han desenvolupat. Possiblement, sense la App Store ni em passaria pel cap comprarme l’iPhone. Les blackberry també son una plataforma interessant perquè tenen moltes aplicacions, però cap dels models m’acaba de convencer (i algunes reviews de la storm la deixen per terra).

Però jo, que desde fa uns anys estic encantat amb Nokia (malgrat que el 6151 ha sortit com el cul, el 6300 m’ha caigut 50 cops al terra) voldria seguir aquesta filosofia. La opció fàcil es el 5800, pantalla tàctil, gps, mapes vectorials en memòria, i un sistema operatiu amb mes o menys algunes aplicacions. L’altre opció ha sortit avui, i es diu N97 i sembla el camí que segueix Nokia per enfrontra-se a Apple. Vistos els videos sembla bastant impressionant, però jo crec que Nokia hauria de promoure encara més el desenvolupament per part de tercers d’aplicacions per a Symbian. Abans de que Android, Windows Mobile o Apple li arrebatin la enorme quota de mercat que té. Ja ha començat una mica aquest procés amb el n810, que crec que en el fons es un experiment per veure com respon una comunitat de desenvolupament oberta, però li falta un impuls final que s’aprofiti de la enorme quantitat de terminals nokia que hi ha repartits al mon. Les aplicacions en Java van tenir (i encara tenen) el seu moment, però una aplicacio nativa certificada (alias App Store / Blackberry) garanteix una bona experiència al usuari.

I per acabar la meva llista als reis per un mòbil nou:

 • pantalla tàctil
 • 3G
 • Wifi
 • camara decent
 • sistema operatiu que permeti aplicacions de tercers (repositori decent).
 • email
 • calendari (aquestes dues coses m’he adonat que serien MOLT importants i sincronitzades amb google)
 • navegador internet decent
 • rugged xD

Alguna proposta? O em compro el 6500 (rugged com el 6300 però amb 3G)?

3 thoughts on “L’únic que val la pena del iPhone es la App Store”

 1. A veure, el punt fort de l’iphone es precisament el punt fort de tots els seus productes: l’usabilitat. Avui en dia no hi ha NI UN telefon mobil amb l’experiencia d’usuari que et proporciona l’iPhone, tant en la seva utilitzacio com a telefon, com per navegar per Internet o escoltar musica. Ara be, es el millor telefon tecnologicament parlant. NO. Hi ha telefons mes petits, amb camar de fotos molt milllor, amb millor so, i molt mes baratos. Ara bé, no tenen la mateixa usabilitat.
  Jo no tinc iPhone. M’agrada molt, el podria aconseguir força barato i nomes pagaria una miqueta mes del que ja pago pel meu telefon sense pla de dades. Pero te una gran pega i es que es massa maco :-p M’explico: es relativament gran i tot el seu poder esta en la pantalla. Jo el meu el porto a la butxaca sense preocupar-me massa i amb l’iPhone si que em preocuparia mes. Aixi doncs, res d’smartphones de moment per mi.

  Tanmateix, si n’hagues de comprar un nomes dubtaria entre aquest i una blackberry (ja en vaig tenir una). La blackberry es la mes usable per enviar i rebre emails pero per tot la resta iPhone sense dubtar-ho.

 2. mmm puntualitzo una miqueta:

  Acabo de veure el Nokia N97 i la veritat es que tambe te molt bona pinta. 🙂 Potser l’hauria d’incloure.

  Tanmateix m’agradaria fer una observacio a tots els que critiquen taaaaaant als productes Apple (eh pvillega ;-p) : Si son tant dolents…. perque totes les empreses s’esforcen en copiar els seus dissenys, les seves idees, les seves interficies… Veure aquest N97 es veure un Iphone (una mica mes lleig) pero millor tecnologicament parlant, tot i que mes car.

Leave a Reply

Your email address will not be published.