Escollint VPS

Actualment tinc contractat un hosting compartit a DreamHost. M’ofereixen un munt de Gb, transferència, dominis ilimitats, usuaris ilimitats, accés per ssh. Tot per uns 11 USD al mes, la panacea vaja. Però el ping, es horrible, i es fa pesat treballar amb ells. A part, aquesta setmana va haver un problema amb un servidor de fitxers del qual depenia el meu servidor i se’n va anar tot en orris durant 3 dies. Així que es moment de canviar de proveidor de hosting per afrontar amb seguretat els nous reptes i projectes que poden venir en un futur. La decisió de passar de un hosting compartit a un Virtual Private Server està força clara. Tinc coneixements de linux força avançats i puc posar en marxa una màquina per fer hosting en relativament poc temps. Si no m’importés el ping, contractaria slicehost o linode, a tot arreu s’en parla molt be i slicehost ja ho he pogut provar i estic força content. Però vull anar una mica més enllà i contractar-lo aqui a Europa. Després de dos dies de intensa cerca, he trobat els proveidors que us ensenyo més avall. Cal dir que no hi ha cap clar guanyador a Europa.

  • xencon.net: Per 19.99 tens 256 de RAM i 20Gb de disc amb tecnologia XEN. Panell de control que té bona pinta i servei de backup. El ping desde dexma es de 80 i desde dreamhost es de 165. Situats a Alemanya, he trobat molt poques referencies.
  • cheapvps.co.uk: per 10.50 tens 256 de RAM i 20 Gb de disc amb tecnologia XEN. Tenen HyperVM com a panell de control i no especifiquen si tenen backup. El ping es de 68 i 140. No tenen mala pinta però he trobat alguna referència dolenta (i alguna bona). Datacenters a UK i US.
  • hosteurope.de: per 12.99 (posta en marxa de 19.99) tens 256 de RAM i 15 de disc amb Virtuozzo. No se sap si tenen panell de control. Backups per 0.75 adicionals. He trobat bones referències a varios llocs però la web és horrible. Datacenter a Alemanya.
  • Eurovps.com: per 22.95 tens 256 de RAM i 10 Gb de disc amb Virtuozzo. Sense backups. El ping no hi ha manera de provarlo. Molt bones referències per tot arreu. Web horrible. Datacenter a Holanda (aixo sembla). No suporten ubuntu.
  • xeneurope.com: per 17.5 tens 256 de RAM i 20 Gb de disc dur amb XEN. Sense backups. ping de 80 i 170. La web es molt xula i molt 2.0, però no hi ha referències per enlloc.
  • z-technologies.de: per 14.95 tens 256 de RAM i 25 Gb de disc dur amb XEN. El ping es de 88 i 150. La web es cutre a parir, hi ha poques referències però el tio m’ha respos una pregunta en menys de 2 hores i en dissabte. Aquest es segon pla millor (vol dir que no es pot escalar gaire mes). Alemanya.
  • strato-alojamiento.es: per 14.95 tens 256 de RAM i 10 Gb de disc dur amb OpenVZ/Virtuozzo. Contracte minim de 6 mesos i teòricament situats a Espanya (tot i que formen part d’un grup europeu). El ping es 68 i 151.
  • Bitfolk.co.uk: per 21.4 tens 300 de RAM i 18Gb de disc amb XEN. No se sap si te backup. El ping es de 65 i 140. He trobat opinions bones i dolentes (la d’un català força dolenta) i pel que sembla, la història es de un tio que s’hi dedica en plan hobby. Datacenter a UK.
  • gitatux.com: Per 20 (12 de setup)  tens 256 de RAM i 40 Gb de disc amb XEN. No se sap si té backup. El ping es de 64 i 146. No he trobat opinions per enlloc. Datacenters a UK.
  • crystal-vps.co.uk: per 21.40 tens 256 de RAM i 20Gb de disc amb XEN. Sense backup Pings de 65 i 147. No hi ha opinions per enlloc i la web es força cutre. Datacenters a UK.
  • xtrahost.co.uk: per 16 tens 256 de RAM i 10 Gb de disc amb XEN. Ping de 65 i 140. Web força cutre i per variar opinions enlloc. Datacenters a UK.
  • pcsmarthosting.com: per 11 tens 256 de RAM i 15 Gb de disc amb XEN. Sense backup. Ping de 65 i 153. Datacenters a UK i web força agradable. He trobat referències força bones en algun foro.

Tots els preus estan en Euros (alguns es paguen en GBP però ho he passat a Euros).

La majoria d’aquests proveidors els he trobat gràcies al llistat de vpschoice i de xensource. Hi ha diverses tecnologies de virtualització, a XEN les maquines estan “separades” entre ells i la memòria es reservada (té un comportament molt similar a un servidor físic), a Virtuozzo/OpenVZ les màquines s’executen fent crides a un mateix kernel, la memòria en realitat es compartida i en moments donats et poden donar més ram de la que et pertoca (tenen més prestacions però son més inestables). En general es considera XEN com una tecnologia més estable i robusta (Slicehost i Linode fan servir XEN -o tecnologies similars-), i es el que a mi m’agradaria.

El meu pressupost està entre 10 i 20 Euros al mes. I els requisits son de 256 de RAM (amb possibilitat d’ampliar), 15 de disc i pagament mes a mes.

Després d’aquest review, espero opinions i la setmana que ve me l’agafo :P!

Nokia fan-boy

Bueeeeeno ja tinc mòbil nou!

El post anterior era una dissertació de perquè no em compraria l’iPhone, i com ja us podeu imaginar no he caigut en la temptació del iPhone (que era molta). El meu obscur objecte de desig ha estat un Nokia E51. A grans trets es tracta d’un “smartphone” de la serie business de Nokia, carcassa metàlica, bateria amb més duració, wifi i sistema operatiu s60. Ve farcit d’aplicacions com la de mapes de nokia, visor de fitxers office, pdf reader, i altres que encara no he pogut mirar. També té correu imap i calendari.

Evidentment no m’he llegit el manual d’instruccions i encara hi ha coses que em queden sueltes (com el menú inicial), però l’he trastejat bastant. El navegador web es sorprenentment bo, he pogut navegar per la web de dexma sense cap problema (amb flash!!!!) i el sistema de historial es una mica rollo iphone, per contra no té finestres o tabs. La interficie del sistema operatiu es força agradable, si be a vegades costa trobar les opcions i navegar per un menú amb el joystick no es tan agradable com una pantalla tàtcil. El meu objectiu ara es aconseguir sincronitzar com a mínim el calendari amb el google calendar i treure més profit al telèfon. De moment ja he instalat el qik per seguir els passos de l’elies, podeu veure el meu canal a qik.com/xorduna.

Crec que he fet una bona compra, espero poder fet aviat una review més completa!

L’únic que val la pena del iPhone es la App Store

Toca canvi de mòbil. El nokia 6151 m’el van robar i ara vaig amb el indestructible 6100. Malgrat haverme comprat el n810 (un internet tablet) m’estic plantejant de comprar un dels anomenats SmartPhones. Més concretament m’estic plantejant si comprarme un iPhone. Siguem realistes, l’iPhone no es res de l’altre mon, malgrat l’espectacularitat de  la pantalla multitouch, el navegador no té flash, però té una cosa sorprenent, la enorme quantitat d’aplicacions que s’han desenvolupat. Possiblement, sense la App Store ni em passaria pel cap comprarme l’iPhone. Les blackberry també son una plataforma interessant perquè tenen moltes aplicacions, però cap dels models m’acaba de convencer (i algunes reviews de la storm la deixen per terra).

Però jo, que desde fa uns anys estic encantat amb Nokia (malgrat que el 6151 ha sortit com el cul, el 6300 m’ha caigut 50 cops al terra) voldria seguir aquesta filosofia. La opció fàcil es el 5800, pantalla tàctil, gps, mapes vectorials en memòria, i un sistema operatiu amb mes o menys algunes aplicacions. L’altre opció ha sortit avui, i es diu N97 i sembla el camí que segueix Nokia per enfrontra-se a Apple. Vistos els videos sembla bastant impressionant, però jo crec que Nokia hauria de promoure encara més el desenvolupament per part de tercers d’aplicacions per a Symbian. Abans de que Android, Windows Mobile o Apple li arrebatin la enorme quota de mercat que té. Ja ha començat una mica aquest procés amb el n810, que crec que en el fons es un experiment per veure com respon una comunitat de desenvolupament oberta, però li falta un impuls final que s’aprofiti de la enorme quantitat de terminals nokia que hi ha repartits al mon. Les aplicacions en Java van tenir (i encara tenen) el seu moment, però una aplicacio nativa certificada (alias App Store / Blackberry) garanteix una bona experiència al usuari.

I per acabar la meva llista als reis per un mòbil nou:

  • pantalla tàctil
  • 3G
  • Wifi
  • camara decent
  • sistema operatiu que permeti aplicacions de tercers (repositori decent).
  • email
  • calendari (aquestes dues coses m’he adonat que serien MOLT importants i sincronitzades amb google)
  • navegador internet decent
  • rugged xD

Alguna proposta? O em compro el 6500 (rugged com el 6300 però amb 3G)?