Escollint VPS

Actualment tinc contractat un hosting compartit a DreamHost. M’ofereixen un munt de Gb, transferència, dominis ilimitats, usuaris ilimitats, accés per ssh. Tot per uns 11 USD al mes, la panacea vaja. Però el ping, es horrible, i es fa pesat treballar amb ells. A part, aquesta setmana va haver un problema amb un servidor de fitxers del qual depenia el meu servidor i se’n va anar tot en orris durant 3 dies. Així que es moment de canviar de proveidor de hosting per afrontar amb seguretat els nous reptes i projectes que poden venir en un futur. La decisió de passar de un hosting compartit a un Virtual Private Server està força clara. Tinc coneixements de linux força avançats i puc posar en marxa una màquina per fer hosting en relativament poc temps. Si no m’importés el ping, contractaria slicehost o linode, a tot arreu s’en parla molt be i slicehost ja ho he pogut provar i estic força content. Però vull anar una mica més enllà i contractar-lo aqui a Europa. Després de dos dies de intensa cerca, he trobat els proveidors que us ensenyo més avall. Cal dir que no hi ha cap clar guanyador a Europa.

  • xencon.net: Per 19.99 tens 256 de RAM i 20Gb de disc amb tecnologia XEN. Panell de control que té bona pinta i servei de backup. El ping desde dexma es de 80 i desde dreamhost es de 165. Situats a Alemanya, he trobat molt poques referencies.
  • cheapvps.co.uk: per 10.50 tens 256 de RAM i 20 Gb de disc amb tecnologia XEN. Tenen HyperVM com a panell de control i no especifiquen si tenen backup. El ping es de 68 i 140. No tenen mala pinta però he trobat alguna referència dolenta (i alguna bona). Datacenters a UK i US.
  • hosteurope.de: per 12.99 (posta en marxa de 19.99) tens 256 de RAM i 15 de disc amb Virtuozzo. No se sap si tenen panell de control. Backups per 0.75 adicionals. He trobat bones referències a varios llocs però la web és horrible. Datacenter a Alemanya.
  • Eurovps.com: per 22.95 tens 256 de RAM i 10 Gb de disc amb Virtuozzo. Sense backups. El ping no hi ha manera de provarlo. Molt bones referències per tot arreu. Web horrible. Datacenter a Holanda (aixo sembla). No suporten ubuntu.
  • xeneurope.com: per 17.5 tens 256 de RAM i 20 Gb de disc dur amb XEN. Sense backups. ping de 80 i 170. La web es molt xula i molt 2.0, però no hi ha referències per enlloc.
  • z-technologies.de: per 14.95 tens 256 de RAM i 25 Gb de disc dur amb XEN. El ping es de 88 i 150. La web es cutre a parir, hi ha poques referències però el tio m’ha respos una pregunta en menys de 2 hores i en dissabte. Aquest es segon pla millor (vol dir que no es pot escalar gaire mes). Alemanya.
  • strato-alojamiento.es: per 14.95 tens 256 de RAM i 10 Gb de disc dur amb OpenVZ/Virtuozzo. Contracte minim de 6 mesos i teòricament situats a Espanya (tot i que formen part d’un grup europeu). El ping es 68 i 151.
  • Bitfolk.co.uk: per 21.4 tens 300 de RAM i 18Gb de disc amb XEN. No se sap si te backup. El ping es de 65 i 140. He trobat opinions bones i dolentes (la d’un català força dolenta) i pel que sembla, la història es de un tio que s’hi dedica en plan hobby. Datacenter a UK.
  • gitatux.com: Per 20 (12 de setup)  tens 256 de RAM i 40 Gb de disc amb XEN. No se sap si té backup. El ping es de 64 i 146. No he trobat opinions per enlloc. Datacenters a UK.
  • crystal-vps.co.uk: per 21.40 tens 256 de RAM i 20Gb de disc amb XEN. Sense backup Pings de 65 i 147. No hi ha opinions per enlloc i la web es força cutre. Datacenters a UK.
  • xtrahost.co.uk: per 16 tens 256 de RAM i 10 Gb de disc amb XEN. Ping de 65 i 140. Web força cutre i per variar opinions enlloc. Datacenters a UK.
  • pcsmarthosting.com: per 11 tens 256 de RAM i 15 Gb de disc amb XEN. Sense backup. Ping de 65 i 153. Datacenters a UK i web força agradable. He trobat referències força bones en algun foro.

Tots els preus estan en Euros (alguns es paguen en GBP però ho he passat a Euros).

La majoria d’aquests proveidors els he trobat gràcies al llistat de vpschoice i de xensource. Hi ha diverses tecnologies de virtualització, a XEN les maquines estan “separades” entre ells i la memòria es reservada (té un comportament molt similar a un servidor físic), a Virtuozzo/OpenVZ les màquines s’executen fent crides a un mateix kernel, la memòria en realitat es compartida i en moments donats et poden donar més ram de la que et pertoca (tenen més prestacions però son més inestables). En general es considera XEN com una tecnologia més estable i robusta (Slicehost i Linode fan servir XEN -o tecnologies similars-), i es el que a mi m’agradaria.

El meu pressupost està entre 10 i 20 Euros al mes. I els requisits son de 256 de RAM (amb possibilitat d’ampliar), 15 de disc i pagament mes a mes.

Després d’aquest review, espero opinions i la setmana que ve me l’agafo :P!

Leave a Reply

Your email address will not be published.