I ara què?

Això em pregunto jo, i ara què faig? Ahir dia 26 d’octubre vaig acabar els dos projectes als quals he dedicat els últims 6 mesos, el projecte de fi de carrera i dexma. Segons el seguiment de FedEx el PFC ja ha arribat a Nurnberg i la presentació de dexma el pròxim post penjaré el video. I ara mateix, doncs els meus grans projectes són: anar al mercat a buscar llegum i peix, instalar fedora al portàtil i pujar a Bagergue, ah bueno, i me n’oblidava, buscar algo de feina seria.

Tothom té els seus moments mes foscos i més clars, i ahir estava parlant amb la Natàlia de carreres alternatives i em vaig recordar de que jo havia anat a fer uns crèdits ALE a la facultat de filosofia, i vaig pensar en el meu únic assaig filosòfic que he fet. Això que mentre espereu pels meravellosos videos, us penjo en PDF el super assaig filosòfic que es titula: “Se puede manipular la voluntad?

I crec que torno a estiarme al llit ….

dexMagrada o Pastís de xocolata de l’Albert

Mentre treballavem en dexma, va haver-hi un dia que de poc ens morim de gana, per sort l’albert havia fet un pastís de xocolata que ens va mantenir alimentats durant un parell d’hores abans de poder anar cap a casa.

Com que avui es el dia de la presentació, crec que és el moment de penjar la seva recepta:

QUANTITATS Ous Farina Sucre/Mantega Xocolata
1
1
12,5
37,5
50
2
2
25
75
100
3
3
38
113
150
4
4
50
150
200
5
5
63
188
250
6
6
75
225
300
7
7
88
263
350
8
8
100
300
400
9
9
112,5
337,5
450
10
10
125
375
500
11
11
137,5
412,5
550
12
12
150
450
600
13
13
162,5
487,5
650
14
14
175
525
700
15
15
187,5
562,5
750

Elaboració: Es fon la xocolata i la mantega a foc lent, s’afegeix el sucre i es posen els ous un a un barrejant-los amb la massa. S’afegeix la farina i unes quantes nous.

Es cou al forn a 180 graus durant 25 minuts i a menjar!

Bon profit!

Dromedaris i Camells

Hi ha dextensió i dexnervis ho reconec. Però be, demà pot ser un dia en què es marqui un abans i un després. Mentrestant, comentar que avui anant a la uni m’he trobat allà aparcat al costat un camió que posava: “alquiler de dromedarios” i m’ha sobtat bastant i he pensat a sant de què hi havia un camió d’aquestes característiques allà, el dromedari que pastava al costat de la biblioteca m’ha donat la resposta. Un anunci de dan’up. No m’agrada gaire el dan’up, però el camell a la brasa deu estar bo no?

dexfinsaviat!

Arròs amb pollastre, segona part

Sóc conscient (desconec si també els meus apreciats lectors) que vaig prometre la recepta de la crema de patata en un post anterior, però crec que la millora que he fet a la semi-mítica recepta val la pena de ser relatat. Analitzant la recepta de l’arròs amb pollastre es veu que hi ha dos inconvenients principals: cal utilitzar una olla per bullir l’arròs i fregir arròs es un marron dels macos, això que seguint la idea de la Leire, avui he provat de fregir l’arròs directament a la cassola i tirar-li l’aigua després. També he canviat la forma de tallar la ceba. El resultat? Una recepta d’arròs feta en 10 minuts de preparació i 10 minuts de cocció.

Per provar la recepta res millor que recòrrer a un catador professional amb classe, truco al Marc Querol, poc haig de convence’l perquè vingui a tastar la nova recepta:

Per fer aquest arròs necessitarem:

  • Arròs (tasseta per persona)
  • Pit de pollastre a trossets petits
  • 1 ceba
  • Herbes
  • Carbassó, albergínia, … i altres verdures opcionals

Per començar tallarem el pollastre en trossos petits perquè es fregeixin prou ràpid. Un cop estiguin tallats tirarem sal, pebre i alguna herbeta que trobem i ho barrejarem be, repartint de forma homogènia la sal, el pebre i les herbetes. Ho deixarem en un plat i tallarem la ceba: a diferència d’altres cops aquest cop no farem la última sequència de talls, és a dir, primer tallarem la ceba per la meitat i a continuació farem fins talls perpendiculars. L’objectiu es tenir al final anelles de ceba tallades per la meitat i molt fines, totes elles separades (si no és prou clar, demaneu i posaré un video al youtube). Un cop fet això posarem oli a la cassola, esperarem que estigui calent i tirarem el pollastre i la ceba. Anirem removent fins que estigui quasi cuit el pollastre i ho retirarem en un plat. Seria ara el moment de fregir les altres verdures tallades a petits trossets. A continuació tirarem l’arròs a l’oli restant, remenarem perquè es dauri una mica, i tornarem a afegir el pollastre, la ceba i les verdures si n’hi havien. Un cop tot remenat, posarem aigua: 2 o 3 tasses per cada tassa d’arròs. I ho deixarem coure a foc lent fins que l’arròs estigui cuit. Tanquem el foc, ens entaulem i gaudim en bona companyia de l’arròs. Pot ser una bona idea afegir algun formatge ratllat per a pasta que es fongui.

Aquesta és la base, la questió es trobar coses que es facin rapid per cuinar i menjar tot de seguit. Les possibilitats són diverses: xampinyons FRESCOS, carbassó, albergínia, pastanaga, pèsols, … ? També pot ser bona idea posar conill, però desconec com s’ha de fer; la veritat es que m’ha vingut al cap el conill perquè el del divendres a la brasa estava molt bo, o potser era la companyia?

Be, en tot cas, el pròxim cop posarem la crema de patata i així farem contenta a la Sara que volia més receptes.

Bon profit!

Xop com un pollet

Avui em preguntava fins a quin punt aquesta expressiò que jo utilitzo es correcta o la gent la coneix, una ràpida cerca al Google m’ha indicat que evidentment existeix gent amb un coneixement profund del català com el meu. I es que avui podia utilitzar aquesta expressió perfectament; en Tomàs Molina diu que plourà? rai, hi ha núvols a fora? rai, Plou? rai, jo agafo la bici. La veritat es que em feia una mandra terrible agafar el metro o el cotxe. Havia d’anar a Hisenda, al centre i a la uni. Així que res, em poso la meva jaqueta impermeable i cap a fora. Desgraciadament en sortir del Decathlon ja plovia força i he arribat a la uni xop com un pollet, on, com un mestre, he fet una entrevista en una consulturia lleugerament desconeguda. I tornant cap a casa, senzillament ha plogut sobre mullat, sobre els meus pantalons mullats s’enten. Fins arribar a l’absurd de pujar la baixada de la glória amb bici i acabar suat per dins i mullat per fora.

Altre cop, m’agafaré el paraigues, …., i la bici! Si es que hi ha vicis que no es poden evitar.

Com a prova del que dic, adjunto fotografia de un pollet pujant en bici per rambla catalunya, si ho se, no plou, però el photoshop no em dona per mes!


xavi_pollet.jpg

Mandarines

Ha començat la temporada, si senyors, avui he menjat la primera mandarina de la temporada. Això es una bona notícia perquè vol dir que no m’hauré de preocupar de quina fruita vull menjar després de cada menjar. Perquè això la resta de l’any és un problema. No és que no m’agradi la fruita, si està bona m’encanta, però normalment o les pomes son farinoses, o les peres son massa sucoses, o el préssec acabes pringat. Això si, les pomes de Tornabous passen soles. Així com la síndria i el plàtan (diferenciem si us plau, banana de plàtan, banana és el que tenen a la resta d’europa i que és considerablement soso).

Tal com deiem, la mandarina és l’excelència de les fruites, és neta (només et queda un agradable olor a Hugo Mandarinoss a les mans), treient quan estan excessivament empalagoses, àcides o seques, tenen aquell punt de dolçor que si no fos pq s’han de pelar, podries menjar-ne unes quantes de seguides. I el més important de tot, l’inici de la mandarina és que permet ferme el meu postre preferit: “mandarina, plàtan, pa i xocolata negra”. Deliciós.

Per caure’s de cul oi? doncs mira, jo depén a on no em puc caure perquè algun graciós em va robar el sillín de la bici mentre estava a un sopar a casa el Sergio. Trobeu normal passejar-se amb claus allen pel carrer a les tantes de la nit??

Bon dia i aprofiteu per menjar mandarines que l’època passa volant (amb una mica de sort aguantaran fins al març :D).

Casa de Barrets

Definitivament això es una casa de Barrets. Almenys desde que han arribat desde Paris els barrets que ma mare vendrà aquest any a la parada de Santa Llúcia. Ara tenim el sofà ple de barrets de coloraines. Evidentment, alguna alegre i detallista decoració els afegiré per estar en sintonia amb les bufandes i xals que hi venem.

Tot i ser una casa de barrets, avui de moment tot són alegries, el programa de demostració està quasi acabat, i jo m’he provat barrets per acabar veient que cap m’està com el de pagès, oi que no marc?

i ben aviat … crema de patata!