Redibuixant el mapa del món

Acceptem-ho, el mapa del món es redibuixable. Avui estava omplint un formulari d’aquests per donar-me d’alta en un servei i mentre buscava el meu "estimat" estat per la "S", m’he trobat amb "Serbia – Montenegro", allà, un element en un formulari. I m’ha sobtat. És de tots ben sabut que Montenegro és ja un estat independent (i amb el qual s’han fet múltiples comparacions amb Catalunya), i em pregunto, què passarà amb tots els formularis de tot internet que tenen una entrada equivocada? Perquè, anant més enllà, que se’n fa de tot allò que està imprés o escrit? A qui pertany la història de Serbia-Montenegro? A Serbia? o a Montenegro?

La història d’Europa els últims 15 o 20 anys ens ha demostrat que és possibe redibuixar fronteres on havien existit divisions fa dècades o segles, i que per algunes raons militars, polítiques o econòmiques es van intentar esborrar. Potser estareu pensant, ostres, al xavi li ha sortit la vena nacionalista, doncs mira, pot ser, quant surts a fora i et topes en un mundial en què tothom està orgullós del seu país-estat, penses, ostres, i jo que soc, kas naranja o kas limón? Jo senzillament el que vull és que em tornin els calers. Siguem realistes, la gent viu en un territori, però el territori s’ha de dividir en porcions per tal de poder-ne gestionar l’economia i per tant és questió d’escollir el territori en funció de la geografia, del sentiment nacional, de la llengua o del color dels calçotets. No hi ha nacionalista més nacionalista que el que no tolera els nacionalismes dins de la seva concepció de nació. I com que jo no vull semblar nacionalista, tolero tota divisió internta de Catalunya, plantejantme aleshores quin és el límit de la divisió i preguntantme també, què es Catalunya. Tenint en compte que si ens dividim a l’infinit, tendiriem al capitalisme pur i dur perquè cada u gestionaria la seva riquesa, i tampoc vull que se’m titlli de capitalista.

Així doncs que cal trobar l’equilibri entre tots els factors que poden decidir una frontera o una línia de gestió econòmica, i això ens han demostrat que els polítics, almenys els d’aquest estat, no ho saben fer. A qui cal recorrer doncs? Jo per si de cas, no votaré el 18 de Juny, no per què no vulgui, si no perquè se m’ha passat.

#fis#

2 thoughts on “Redibuixant el mapa del món”

  1. … a mi també se m’ha passat.
    Jo no sóc ni nacionalista, ni no nacionalista, ni re. Sóc un DNI ambulant amb ojeres de dormir poc. Mai m’ha interessat la política i em taxen de conformista. “Pues vale”. El dia que ho montin millor segurament sí que em preocupi de fronteres i coses varies.

    Tot i això hagués votat que Sí. 😛

  2. Jo el dia 4 de juny em vaig enterar de que abans del 28 de maig havia d’anar fins a Munich (3 hores en tren anar, 3 hores tornar) a dir a l’ambaixada que no estava a Barcelona.

    tampoc sabia què votar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.