Camins ocults

Al turista despistat que ve en cotxe o autobus a Quebec, es possible que se li escapi alguna cosa, i son la xarxa de carreteres exclusives per a motos de neu. M-explico. El pla d-avui era senzill, teniem uns telefons de llocs on llogaven motos de neu, ens haviem de llevar aviat i aconseguirne un! Finalment hem anat fins al Lac-Beauport on ens han dit que ens llogaven una moto de neu per dues persones per 133 CAD (TAX incluides) sense guia ni coses rares (a altres bandes era amb guia, en plan excursio). Hem anat alla, hem ensenyat els carnets de conduir, ens han vestit com astronautes (cas, pantalons, jaqueta i manoples) i ens han ensenyat el funcionament basic d-una moto de neu. Ens han ensenyat com arribar a la Transquebec en full de paper, i ala, tireu una hora enlla, i torneu!

L-arribada fins a la Transquebec, era per un cami ben senyalitzat que corria entre els boscos, fent pujades i baixades. La transquebec es una autopista per motos de neu, amb els seus bars de carretera, els seus creuaments senyalitzats, les limitacions de velocitat, senyals de perill per corves, ponts … Basicament existeix tota una xarxa de camins, que van creuant les carreteres de cotxes (per creuar una carretera de cotxe, has de posar la moto recta i accelerar, perque al asfalt no giren) i que permeten creuar Canada o arribar fins dins d-Estats Units.

Conduir una moto de neu sembla senzill al principi, dones gas o frenes i gires. A la que comences a correr una mica mes (40-50 km/h) t-adones que allo patina i es mou mes del que semblava. I quan passes de 60 km/h sembla que vagis a despegar! Nosaltres hem fet 70 km en dues hores, i mes o menys la velocitat que anavem era de uns 50-60. Doncs de cop i volta, apareixien per darrere fitipaldis, que un cop ens adelantaven, en no res els perdiem. Tambe havies d-estar alerta dels fitipaldis que venien de cara.

Despres dels 70 km (cansen MOLT mes del que pot semblar) hem anat fins a Quebec a dinar i mirar alguna llibreria. I sota una intensa nevada (que no agafava mai) hem fet els 260 km fins a Montreal. Aixo si, aprofitant que davant la benzinera on hem parat hi havia un WalMart, no hem pogut evitar entrarhi, i clar, sempre acabes amb alguna que altra xorrada …

One thought on “Camins ocults”

Leave a Reply

Your email address will not be published.