Llegeix de forma global

Ens venen la moto de que parlem una de les llengues més parlades al mon, i si mirem unes o altres estadístiques sembla que això es oficial. Però la realitat és ben diferent, jo em veig obligat constantment a utilitzar l’anglès per al dia a dia de la meva feina, sobretot en documentació. És evident que saber castellà per haver nascut en un lloc on es parla es una sort, i ja no sorpren trobar-te alemanys o francesos parlant castellà de forma menys macarrònica, però per augmentar la nostra competitivitat és força necessari accedir a un enorme coneixement escrit en llengua anglesa. Vivim en un món global, on la informació va molt mes rapid del que els canvis de idiomes poden assumir. Avui he vist dos capitols de series americanes que van ser emesos ahir a la nit, quan acabi aquest post em posaré a llegir en francès el llibre d’un suec que encara no s’ha editat en castellà. Amb la serie Donjon/Mazmorra ja he passat d’esperar les traduccions al castellà i demano a en Marc que em porti els comics que compro directament a amazon.fr. Curiós, el castellà el parlen més persones que l’anglès.

Petit missatge a tots aquells que encara es barallen per la llengua: hem de conservar la nostra identitat i la llengua per comunicar-nos amb els mes pròxims, però si volem accedir a la cultura i el coneixement que ens ofereix aquest mon global (em puc referir per exemple a aquell blog molt especialitzat sobre un tema escrit en anglès) i fer arribar la nostra veu tan lluny com sigui possible hem d’aprendre primer de tot l’anglès com a llengua franca de-facto, i després tantes llengues com ens sigui possible. Si no, ens resignem a quedar-nos limitats a allò que a algú altre li interessi traduïrnos.

Let’s parler en la llengua que te plazca!

One thought on “Llegeix de forma global”

  1. It has clear massaging gel and it works very well with
    open toe shoes. Plantar fasciitis can be treated with rest,
    orthotics, anti-inflammatory medications, steroid injections and sometimes surgery.
    Kidney failure is a concern among patients with this condition, and an early diagnosis is important to prolong the use of the kidneys.

Leave a Reply

Your email address will not be published.