Zona Verda

Ja hem rebut la corresponent carta indicant que la Zona Verda s’amplia a casa nostra. Intentant aparcar al costat del local (Sarrià) ja he vist com estaven marcades les zones per delimitar les places d’aparcament. L’ajuntament ho ha aconseguit, la Zona verda s’està expandint per tota la ciutat amb una sopitosa excepció (http://www.bcn.es/guia/areaverda.htm): L’area compresa entre el parc güell, la ronda del mig i la ronda de dalt, una zona d’on provenent bona part dels vots del PSC. Podeu corroborar les meves teories als resultats de les eleccions municipals del 2007 (poseu resultats de Barcelona, i podreu veure els resultats per Barri). Es poden apreciar el 43% de vots a Nou Barris del PSC (el seguent partit es el PP amb un 13%) i a Sant Martí un 35% (el seguent es Ciu amb un 19%), també Sant Andreu, Horta-Guinardó i Sants Montjuic . Si mirem la resta de Barris Ciu guanya en vots a: Gràcia, l’Eixample, Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi. En algunes d’aquestes zones gran part dels veïns ja tenen places de parking (passegeu-vos de nit o dia per alguns dels barris que he anomenat -excepte gràcia i eixample- i em dieu si es pot trobar aparcament).

La zona verda s’ha creat amb l’objectiu de facilitar l’aparcament als veins d’una zona, jo em pregunto, aleshores els que ja tenim plaça d’aparcament, no hauriem de rebre cap tipus de subvenció? O tots moros, o tots cristians: no entenc perquè s’ha de subvencionar l’aparcament de qui no vol/pot adquirir una plaça de lloguer. Tampoc veig clar que s’hagi de discriminar als que treballen a una Zona on hi ha Zona Verda i que tenen en el cotxe a vegades la única forma de desplaçar-se a la gran ciutat. Una mesura que realment s’hauria de aplicar per tal de reduir el nombre de cotxes a la ciutat i racionar-ne el seu us seria la obligació de disposar d’una plaça on aparcar el cotxe, però clar, aquesta mesura disgustaria a algunes zones de la ciutat que encara mantenen de forma precària l’oxigen a l’ajuntament que dia a dia ofega a la resta de ciutadans de Barcelona.

Però tranquils, que l’ajuntament sempre està per vosaltres, per exemple: als veins de la zona General Mitre entre Muntaner i Plaça lesseps els obsequiarà amb un meravellós parking, que comença a construir just quan sembla que s’estan finalitzant les obres de la refotuda plaça lesseps, per si no hi havia prou embussos (fins i tot per als usuaris del 74).

Canvis a l’ajuntament JA!

One thought on “Zona Verda”

  1. Que l’objectiu de la zona verda sigui facilitar l’aparcament dels veins és el que queda “bé” i utilitzen els politics per justificar la mesura, però no és de lluny l’objectiu real d’aquesta mesura.

    El primer objectiu és el dissuasori, que tot i ser molt noble no senta tan bé al ciutada del carrer. Aquí entenc que el problema no és la mesura sinó la manca de transport public en unes determinades areas de Barcelona, com per exemple Sarrià. Tot i així trobo molt adequat que es prenguin mesures disuasories a l’ús del cotxe i sobretot com a mitjà de transport dins de la ciutat. Si tots agafem el cotxe, no ens mourem.

    I el segon i molt important, el recaudatori: Si no llogues un parking i el deixes a la zona verda, l’ajuntament fa un bon cash. Aquí és on estic d’acord amb tú,és sorprenent lo lentament que s’exten la zona verda, et dona de pensar que no és casualitat.

    O todos moros, o totdos cristianos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.