Republica Bananera

Si vull tenir possibilitats reals d’entrar al TR35 (atenció la fantasmada) hauria d’esforçarme més a mantenir un bloc actualitzat i decent. I no es que trobi o pensi temes mes o menys interessants dels què parlar, però es que últimament tinc una mica d’estrés.

A dexma seguim treballant contrarellotge i fent un munt d’hores, i a part, com que no em se estar quiet (i de pas per incrementar el cash flow particular i fer quelcom de guardiola) he començat com a consultor de laboratori de l’assignatura Fonaments de Programació a la UOC. Ja sabeu els que em coneixeu que entre les meves vocacions no tan ocultes, hi ha taxista, cuiner i professor de universitat. I crec que la UOC es un bon lloc per començar una modesta carrera acadèmica. Malgrat que en certs moments se’m va passar pel cap fer el doctorat, ara mateix no tinc intenció de fer-lo ni a mitjà ni llarg termini, i si el fes segurament no seria a Espanya. Ho dic per les ments perverses que ja pensen en la meva carrera com a professor d’universitat passant pel doctorat.

Amb tot això no he parlat del que volia parlar quan he posat el títol, fa referència al nostre meravellós estat, convertit en república bananera, primer per una franquicia cutre d’Al Qaeda i aquest any per una copia burda i xunga del IRA.  Era realment necessari cometre aquest tipus d’atentat? Es realment necessari que les dues últimes eleccions generals hagin estat precedides per un atemptat? [ Aviso, la reflexió que estic a punt de fer es lleugerament superficial i no mereix excessiva atenció ]. Entenc que moli això de cometre atemptats i condicionar la opinió pública de la gent que no vota per correu, però es pot fer amb un simple cotxe bomba i avisant amb antelació com s’ha vingut fent els últims cops. Potser senzillament el que passa es que ETA té encara un profund sentit d’alienació estratègica i vol que governi el PP, i com que els de la furgoneta amb cintes del coran els hi van esguerrar els seus plans de 4 anys més de PP, ara el que ha passat es que han volgut venjar-se i intetar que torni el PP que hauria hagut de governar fa 4 anys.

Comparar el Pais Basc amb Irlanda (atenció la traducció de topònims que tan odio) s’apropa a aberració, però desde aqui faig la pregunta oberta a ETA, no és moment de fer com la resta de grups armats d’Europa que han acabat desintegrant-se? Es trist i llastimós que quan l’amenaça real procedeix de grups armats amb rerefons de Yihad, nosaltres encara haguem d’estar preocupant-nos per pistolers d’opereta que tot el que saben fer es pegar un tret a un EX-regidor davant de la seva filla i dona. Esteu tant fets caldo que no sou ni capaços de posar una furgoneta carregada de titadine en algun lloc minimament decent??? Malgrat que defenso el diàleg (diga’m massoca), feu pena.

Això, juntament amb el toxto, el preu de l’ADSL i l’aqui hay tomate, no fa sinó, reafirmar-nos com a república bananera. Perdó, Monarquia Bananera.

Voteu en pau, amén.

Leave a Reply

Your email address will not be published.