Mc Mousaka

Feia mesos sinó anys que no penjava cap recepta. Tornem doncs una mica a l’estil original del post i expliquem com es fa una Mc Mousaka, o dit d’una altra forma una Mousaka express. De ben segur algun grec em tirarà la recepta pel cap, però no cal fer-li cas, cal ser conscient de l’avanç inexorable de l’estrés i la globalització. Cal tenir en compte que ja vaig escriure en el seu moment una recepta de mousaka, molt més artesanal i potser més bona, però si la qualitat dels ingredients es bona, us asseguro que amb el nou mètode podeu sorprendre a més d’un.

Per fer una Mc Mousaka necessitarem:

  • 4 Albergínies
  • 1 Kg Patates
  • Sofregit de tomaquet (1Kg de tomàquet, ceba, herbetes, all)
  • 1/2 Kg de carn picada (de vedella molt millor, però es poden fer experiments).
  • 1 litre de llet
  • farina
  • sal
  • nou mouscada
  • herbetes varies i diverses

En primer lloc pelem les patates, les posem en un recipient de vidre o similar i les posem aproximadament 15 minuts al microones a màxima potència. Mentrestant pelem les albergínies i les tallem a fines làmines. Quan surtin les patates del microones les posarem aproximadament 10 minuts dins el mateix recipient de vidre però amb un bon raig d’oli i una mica de sal. Si el recipient es petit, farem dos torns. Mentres tant farem algo tant senzill com un sofregit de tomàquet (sempre es pot comprar el tomàquet fregit i afegir-li una mica de ceba i herbetes mes) i fregirem la carn picada. Es important anar removent la carn picada amb una forquilla de fusta perquè quedi ben separada. Quan les patates surtin del microones les tallarem a làmines. Quan les lamines d’albergínia surtin del microones treurem l’aigua (perquè no quedin amargues) i les passarem volta i volta per una paella amb una punta d’oli perquè agafin una mica de gust a torrat.

Un cop tenim tots els ingredients a punt, agafem una safata posem una mica d’oli al fons i comencem a fer capes de albergínia, carn amb tomàquet i patata (així successivament i en l’ordre que es desitgi). Aleshores es el moment de fer la bechamel exprés sense grumolls. Posem el litre de llet en una olla, posem unes 3 cullerades ben bones de farina, la sal, la nou moscada i un rajolinet d’oli (res de manteja, que som mediterranis). Agafem el minipimer i el passem fins que sigui tot una pasta homogènia. Ho posem a foc baix i anem remenant fins que les primeres bombolles apareixin. Veureu com haurà espessit de forma considerable. La bechamel la poseu per sobre la mousaka quasi acabada. Una mica de formatge ratllat i a gratinar al gust. Un vi blanc l’acompanyarà de forma encantadora.

Cal prendre nota de que la bechamel la podeu “perfumar”, quan tingueu la olla amb la farina i la nou moscada, podeu provar a tirar algun altre ingredient abans de passar el minipimer: salmó, nous, xampinyó fregit, pinyons, albergínia, carbassó, etc … Això queda però al vostre gust i risc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.