Salvant el món

Últimament vaig de cul, i amb prou feines tinc temps per anar seguint altres pàgines i la feina es va acumulant a poc a poc. Ja sabeu que tot plegat es per culpa de l’empresa. Però un article que he trobat m’ha animat al final a penjar un post sobre una sèrie de coses que he anat pensant aquests últims dies.

L’article ha sortit a la CNN i explica que les Wireless Sensor Networks (la tecnologia que explota la nostra empresa) són una de les 8 tecnologies que salvaran el mon davant les noves amenaces que s’acosten, altrament dites, canvi climàtic. I es que fa uns dies que vaig pensant sobre el tema. Jo no sóc ambientalista, ni meteoròleg, ni físic, sóc un informàtic però que crec que si que sóc crític i que contrasto la informació. I permeteume ser escèptic, però realment existeix això del canvi climàtic? Alguns em fotreu el crit al cel, per exemple, posant com a exemple la falta de neu d’aquest any i la calor d’aquest hivern. Però proposo que fem una petita reflexió. El canvi climàtic, per la seva definició, és un canvi en el clima (valgui’m la redundància) no en el temps, per tant a mi si em diuen que haig d’esperar un canvi climàtic, esperaré una variació en la metereologia però amb uns quants anys, no perquè un any deixi de nevar, o nevi més tard m’alarmaré. No em malinterpreteu, no dic que no haguem d’evitar contaminar i totes aquestes coses, sinó proposo que siguem una mica més crítics, pensem què hi ha darrere de tot plegat, i no ens deixem endur per aquesta falera d’alarmisme que últimament hi ha. Crec que la informació té una petita particularitat: les consequències son el quadrat (o més) de la seva velocitat de propagació. En un exemple, com més rapid viatgen les notícies, els articles o les aberracions i falsedats, més rapid la gent les pren com a certes, i actua en consequència. I anant una mica més lluny, més diners es mouen. Se que aquesta postura pot assemblarse bastant a la de MICHAEL CRICHTON en el seu llibre "Estat de Por" (del qual recomano la lectura), però crec haver reflexionat prou abans de explicar-vos aquestes teories conspiratòries. I per tant faig una crida a la tranquilitat, la crítica i la desconfiança de que si algú com Al Gore s’ha posat a abanderar la lluita ecologista es que passa alguna cosa.

I ja per acabar comentar que tot i que hi havia poca neu vaig poder estrenar els esquís a Baqueira i Boí Taüll (a on feia moooolts anys que no anava) així com passejar una mica per la vall de Aiguamotx com mostra la següent fotografia 😛


aiguamotx0002.jpg

També aprofito per als que troben a faltar posts, que es donguin un tomb pel blog de l’empresa, si be s’hi tracten temes més enfocats a l’empresa, no deixa de voler ser un blog amb reflexions i comentaris que considerem interessants.

4 thoughts on “Salvant el món”

  1. Qui diu que hi ha poca neu?! A veure, jo no sé com us ho feu, però jo cada dia quan surto de casa, em trobo 30 cm de neu. N’hi ha per tot arreu. Des de Canadà, que no en veia tanta! I una altra cosa, contamineu tant com pugueu! Estic a -16 graus i no m’aniria pas malament que s’escalfés una mica el planeta. No demano tant, 0 graus si us plau, ni fred ni calor! Espero que m’ajudeu! Una abraçada, Marc

  2. Doncs sembla que la neu està tota a Baqueira… :s Pobre Cadí, pobre Cadí…

    En fi, estic totalment d’acord amb tu. Si és que sempre la qüestió és treure diners d’on sigui. 😛 en fi, jo amb el meu recicltge particular ja estic bé.

    I no, no hi ha neu… Aquesta zona d’aquí està molt pelada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.