Nos conservi la vista

Diuen que a Santa Llúcia se li pot demanar que ens conservi la vista, deixant de banda l’efectivitat d’aquesta santa comparada amb menjar cada dia 2 kg de pastanagues, una cosa és certa, ahir va ser Santa Llúcia. Aquí a casa, vivim molt sonadament aquesta festa, no es que siguem catòlics de pura cepa i fem un sopar, senzillament es que d’aproximadament el 2 de desembre fins al 23 de desembre la meva mare té una parada a la fira que comparteix nom amb la Santa. Així que podem dir, que per nosaltres es “festa” tot el desembre gràcies a Santa Llúcia. D’altra banda, ahir era un dia en què el claustre feia goig de veure perquè un munt de persones (majoritàriament dones grans, sense voler ofendre al col·lectiu) va fer cua durant hores per posar una espelmeta a la Santa. El que no saben, és que la imatge original no és la que està a la capella, si no una que només durant el dia de Santa Llúcia posen amagadeta al claustre. Per completar el post de divulgació social i religiosa, una fotografia de la parada, on es bastant probable que m’hi trobeu als migdies, preferentment de dies laborables.


Imagen007.jpg

7 thoughts on “Nos conservi la vista”

  1. OIIII cada any i vaig! aviam si em passejo per alla i et veig!sembla acollidora aquesta paradeta…fan ganes d’abrigarse!

  2. Hola!! em dic laura. he llegit el teu escrit i volia preguntar-te com vau aconseguir posar la parada a la fira de santa llúcia. S’ha de tenir el carnet de comerciant o no cal?
    moltes gràcies!

Leave a Reply

Your email address will not be published.