Mainhatten

A 200 Kilòmetres de Nürnberg es troba Frankfurt (o Nürnberg es troba a 200 km de Frankfurt, cosa de perspectives, totes es troben lluny de Barcelona). Tot i només haver-hi estat un dia, Frankfurt m’ha donat bona impressió, sembla una ciutat i tot. Una ciutat on sembla que conviuen la tradició amb la modernitat, perquè a Barcelona podem dir que tenim ruïnes romanes (a Frankfurt també), però a Frankfurt tenen cases de fusta al costat de un munt de gratacels seus dels bancs més importants, amb un parell de collons! #fis# Amb multitud de llocs també podem trobar la mítica salsitxa de frankfurt, és curiós que havent-hi moltes altres salsitxes molt més bones, precisament hagi estat la de Frankfurt la que es trobi als prestatges dels nostres supermercats. De totes formes, és ben sabut que cap botifarra iguala a la botifarra negra, encara els queda per aprendre, oi que si?

Tot plegat amenitzat amb un tràfic força intens i les típiques obres pre-mundial. Heu de pensar que està tot Alemanya potes amunt perquè estan que no caguen amb el Mundial, tot el dia posters i merchandising del Mundial. Tinc ganes de que passi!

Accés a la galeria comuna dels tres dies: /visitapapesmaig

També per si fos poc tenen un riu, alias Main (casualment es diu Frankfurt am Main) per on passen les barcasses holandeses rumb a Amsterdam (una cosa que sempre he trobat graciosa d’aquests vaixells es que duen el cotxe dins). Així com d’altres vaixells turístics que fan la volta de rigor. És curiós, ara estava pensant i les grans ciutats, o tenen el mar al costat, o tenen un riu que els passa pel mig. Personalment prefereixo el mar perquè no té la incomoditat d’haver d’anar buscant el lloc per on passar el riu. I per tal de corroborar aquesta teoria estúpida que acabo de enunciar, vegem un llistat de ciutats classificades en mar o riu:

Mar: Barcelona, Valencia, Oslo, København, Athina, Vancouver, New York, …

Riu: Londres, París, Madrid, Praga, Nürnberg, München, Köln, Washington, …

Més propostes?

Per cert, Mainhatten, es com se li diu de forma col·loquial a Frankfurt, fent referència a Manhattan, plena de gratacels. Humor alemany, discutible?

One thought on “Mainhatten”

Leave a Reply

Your email address will not be published.