Gadgets que no hauria d’haver comprat

Aquest post m’el va encarregar en Marc Abegon desde la seva llista de gadgets que no hauria d’haver comprat.  Jo no he estat capaç de trobar 5 gadgets que no m’hagués hagut de comprar, però si que faré una llista dels gadgets més emblemàtics i la opinió sobre ells:

  • Palm TX: Després de mirar 50 mil reviews, catàlegs, etc, vaig decidir comprarme-la través de Ebay gràcies a l’elies. Per 270 Euros vaig tenir el meu més fidel company de viatge. El navegador web era una merda, i el software que existia també. En aquest sentit la vaig cagar, ha triunfat molt més el Windows Mobile. Primer el vaig fer servir del tot com a agenda, però va acabant fent de reproductor mp3 i GPS (gracies a una SD de 2Gb, el tomtom i un gps blutu). Un dia es va morir, no vaig conseguir carregar-li de nou la bateria. Una llàstima. Tot i que la vaig cagar lleugerament, en vaig quedar força content. En el seu moment era dels pocs que arrancava directament de Flash, la bateria durava una eternitat i el reconeixement de l’escriptura era perfecte.
  • Grabadora de CD / DVD: La grabadora de CD va treure fum literalment, funcionant apurada en un Pentium 200. La gravadora de DVD l’he feta servir, però ni de lluny com la de CD.
  • Nokia 6230: Vaig comprar-lo per ebay per 50 euros (m’havien robat el mòbil per variar) pensant que era el 6230i, al final no tenia la i i tenia la antena xunga. Després de 40 euros en servei tècnic i un munt de maldecaps, funcionava, però la bateria no durava gens (i no coneixia dealextreme). Finalment el vaig donar per impossible, però ara el tenim per fer proves de GPRS dels gateways a DEXMA.
  • Garmin eTrex Legend: La nineta dels meus ulls, llàstima que només tingui 16Mb per posar mapes. Gps fiable, robust i que m’ha acompanyat en moltes sortides. El pròxim cop que vagi a esquiar el faré servir per saber la velocitat!
  • Nokia N810: La funció GPS no la faig servir gaire, perquè els mapes son una merda (on ets TomTom ???). Però el navegador es brutal, i el munt de jocs de puzzles també. Es un vici fer-lo servir per navegar per internet, twittejar, bloguejar, fer servir el mail o xatejar. Segueixen però, fallant els mapes (que era una de les raons perquè m’el comprava). La distribució de linux mola bastant, però crec que li podrien haver ficat més xixa, perquè a ratos es queda mig fregit.
  • Iphone: El gadget que m’hauria d’haver comprat (el de primera generació). No comments.

Estic pensant si m’en deixo algun ….

Lliure circulació de persones i mercaderies

Fa uns quants anys que estem dins de la Unió Europea, i una mica més de 7 que tenim l’Euro. Crec que a vegades no en som conscients de les oportunitats que això ens obre davant dels nassos. Recordo converses on es preguntava què aportaria l’Euro o la comunitat Europea. Tinc dos exemples ben interessants i prou propers:

El primer es d’una persona que vaig coneixer a Nürnberg i a qui aprecio molt, holandés de passaport, va viure a Esplugues fins que la ciutat Bàvara el va atreure com per viure-hi 5 anys. Actualment està al Japó, on fins que no trobi feina i tingui un visat (exclusiu per a la duració del contracte) no estarà tranquil. Això dins d’Europa no passa, tens la possibilitat de renegar de les feines d’aqui i marxar per exemple a Irlanda o París i ningú et podrà dir res per estar tants mesos com vulguis a qualsevol lloc d’Europa, de Suècia a Grècia i de Portugal a Polònia (i aviat Turquia). Les barreres senzillament les poses tu, perquè vols.

L’altre exemple l’he vist de forma recurrent amb DEXMA, estem en un moment en què es pot aportar valors en molts llocs de la cadena, és perfectament normal comprar Hardware de porai i afegir valor en forma de sistema operatiu customitzat o aplicació a mida. Per DEXMA hem d’estar buscant diferents proveidors contínuament, i no es extrany que rebem paquests de tot arreu del món. Però senyors, comprar coses a fora d’Europa es senzillament esgotador. Els costos d’enviament són exagerats, les aduanes et retenen el paquet a vegades un parell de dies, a part, cal pagar l’IVA (calculat en base a … ¿?) i les “gestions” aduaneres. Comprar a Europa es molt mes senzill, no hi ha problemes amb l’horari, els paquets arriben ràpid i no et fan pagar en efectiu al moment de rebre el paquet (a vegades fins i tot del doble del valor real del paquet). La lliure circulació de mercaderies propicia la creació de oportunitats, d’empreses,  i per tant de llocs de treball. Això si, comprar amb Dòlars a vegades es un regal!

Per cert, als que us pregunteu, ei, jo no tinc empresa, tot això m’importa un rave, pregunta’t si no t’interessa comprar productes (portàtils macos) que aqui a Espanya no estan a botigues de França o Alemanya sense explicacions ni tràmits aduaners.

Centralisme 2.0

Ahir vaig penjar un curt video sobre la història de Internet, recordem que una de les principals fortaleses de Internet es la descentralització, la possibilitat de sobreviure davant d’un atac a un o diversos nodes d’una xarxa. Aquesta fortalesa s’ha perdut, el cas més evident és gmail, el dia que Gmail falli, la majoria de la gent que conec no es podrà comunicar via email entre ells. Abans, quan tothom tenia el seu proveidor de email, si un proveidor fallava, la resta podien seguir comunicant-se sense problemes. Avui en dia estic segur que la majoria de emails son entre comptes de Gmail, Yahoo o molt pitjor: Facebook.  No em tregueu el cuento de la missatgeria instantània, Jabber pretenia ser un sistema de missatgeria descentralitzat. Aviat no caldrà fer ènfasi en el caràcter mallat de internet, haurem només de tirar un enorme cable desde cada casa fins als servidors de Google, Facebook o Microsoft (de Yahoo només es salva Flickr). L’abaratiment de la tecnologia necessària per arrencar plataformes de internet hauria de promoure una competència sana i una descentralitzacío com deu mana, falta però l’ingredient més important, els estandards que permetin la comunicació i interacció entre totes aquestes plataformes. Haig d’escollir entre Facebook o Eventuo? NO! Haig de poder escollir eventuo i comunicarme amb els amics 2.0 de Facebook.

Llogueu un vps i configureu-lo, es gratificant xD!