CakePHP

Últimament estic desenvolupant un parell de idees web (que ja sortiran a la lluny si finalment es duen a terme) que requereixen una bona estona d’estar picant codi en PHP. Abans de posarme amb la implementació d’aquests projectes vaig fer una passejada per l’estat de l’art actual, i vaig veure que els Frameworks web estaven a la última. PHP, Python i Ruby. De python no en tinc gaire idea, i tampoc em van fer el pes els frameworks, amb el Ruby em vaig espantar lleugerament de veure’l (mandra i certa similitud amb el SML de compis) i amb PHP porto uns 8 anys programant.

De PHP hi ha dos frameworks diferenciats: CakePHP i Symfony. Després d’una evaluació externa (basada en els comentaris de la gent i una mica el codi) vaig decidirme per CakePHP. CakePHP es guarrillo, fàcil d’entendre i molt molt ràpid de posar en marxa i desenvolupar. Symfony em va fer certa manda. El problema de CakePHP es que no hi ha una empresa darrere, com a Symfony, i això fa que a estones sembla que el projecte estigui parat. Fins ara estaven a la versió 1.1.x i amb aquesta estava desenvolupant jo. Després que l’Oriol Mercadé em parles de Symfony vaig dubtar de la decisió i per uns moments em vaig plantejar reescriure el tros que tenia implementat amb Symfony. Vaig provar Symfony, i em sona a mastodont, trobo que li falta alguna cosa.

Així que veient la rapidesa amb que s’està completant el desenvolupament de Cake 1.2 i la gran quantitat de millores que porta (principalment les carències de la verisó 1.1.x respecte Symfony) he decidit reescriure els projectes utilitzant Cake 1.2, pre-beta. Ho se, és arriscat desenvolupar per producció amb versions pre-beta. Però també s’ha de pensar quina seria la qualitat global d’un codi fet desde 0. Si voleu podeu seguir el desenvolupament de Cake 1.2.

2 thoughts on “CakePHP”

  1. A veure Xavi, això del Cake 1.2 està molt bé… però qui és la noia que surt del pastís? És a dir, d’acord que intentis fer-te l’interessant parlant de tecnologia i de temes que interessen a la majoria de mortals, però clar, intenta escriure reflectint els teus pensaments. Sigues sincer i madur. Un noiet de la teva edat ja hauria de tenir dos dits de front. No cal que intentis demostrar el que no és. Tots els que llegim aquesta web et coneixem. Explica’ns què vas fer la nit de cap d’any? Amb qui la vas passar? I com? Avui és 1 de gener! Què és això de parlar de Cake 1.2? Intenta fer-nos passar una bona estona amb les teves històries, que sinó, deixarem de llegir-te!!! Feliç 2008 a tots, i especialment a tu, Xavi! Marc

  2. A veure Marc, em sap greu però no hi ha cap noia que surti del pastís. Pensa que volia convertir aquest blog en un lloc més seriós, una mica més a l’estil d’una pàgina d’un personatge que conec. Quan posis una llista de les noies conquistades a la teva nova web, parlaré de les noies que surten dels meus pastissos i es passegen pels meus somnis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.