Aclaracions

Ep!

Anem a aclarir les coses perquè aquí tothom s’ha alarmat i m’ha pres per més friki del que soc. Reconec cert nivell de frikisme, no ens enganyem però millor deixar les coses clares i que no cundeixi el pànic entre els lectors.

Com recordeu d’alguns posts anteriors, vaig guanyar (juntament amb dos amics) un premi per una idea de negoci. Per algunes circumstàncies hem rebut una proposta molt interessant per fer el primer projecte de l’empresa. L’empresa en questió es dedica a desplegar i explotar el que s’anomenen xarxes de sensors. Xarxes formades per petits dispositius com els de la foto que recullen dades ambientals (com temperatura i humitat, entre d’altres) i les envien a través de radio als altres dispositius i finalment a un dispositiu més gran que és l’encarregat d’enviar la informació recollida al client o a qui pugui utilitzar-la.

Per començar a fer proves vam encarregar 10 d’aquests dispositius (tot i que son assequibles, valen pasta) a un fabricant de Califòrnia. Un cop van arribar els dispositius la gràcia era provar-los i es per això que vaig desplegar una xarxa per casa meva vaig posar dispositius a: la terrassa, la nevera, l’estudi, l’habitació de ma germana i la meva habitació. I desde l’ordinador podia veure la temperatura i humitat a que es trobava cada entorn.

Com podeu veure, res de l’altre mon :D.

Avui, amb els altres dos també hem fet proves per veure la distància màxima entre dispositius perquè es comuniquessin, i com que al local no teniem prou espai, hem sortit al carrer on la gent que hi havia ha flipat bastant. Encara no se perquè ….

Afegeixo dos fotografies, una del sensor que estava a la nevera, i una de prop perquè pugueu apreciar-lo com toca.

I si ho desitgen els lectors, seguiré penjant posts parlant de les diverses proves que anem fent (diumenge toca anar a collserola).

apa siau!


foto_mota_0002.jpg

foto_mota_0001.jpg

3 thoughts on “Aclaracions”

  1. jajajajjaja. Pro si no passa res, el primer pas es acceptarho. Ets un friki i k? es broma Xavi. No veus q ho fem per picarte. Enhorabona l’encarreg i segueix provant q es aixi com s milloren i comproven les coses.
    Un ptonet

  2. En el fons igualment em feia ilusió posar la foto de la nevera ;). I lo de friki a vegades no m’agraden certs prejudicis que hi ha sobre nosaltres els informàtics. O el que s’espera de nosaltres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.