GuiaGuiri o Un dia a Barcelona

Crec que em treuré el títol de guia turístic, algú sap què s’ha de fer? Avui m’he passat el dia fent de guia turístic a la Hiske i la Adinda, dues noies holandeses, a la Hiske la vaig conéixer a Nürnberg i l’altra noia és la seva companya de pis. Em van trucar ahir al mòbil i em van dir, crec que el millor es que quedem al Portal de la Pau, jo com a bon guia turístic no tenia ni puta idea de on estava el tal Portal, però vaig pensar, ves, si aquestes noies saben on és, tu ja el buscaràs. Per als qui no ho sàpiguen es la plaça on està el Colón (petita oi), i per postres elles tampoc sabien molt be on era. Però be, un cop ens hem trobat aquest matí, hem començat la volta, primer hem anat pel barri gòtic, plaça reial, carrer Ferran, Plaça Sant Jaume, Baixada de la Presó, carrer princesa i Santa Maria del Mar, on s’han quedat meravellades. Evidentment, ja us podeu imaginar que tot anava acompanyat de ressenyes històriques, ja sabeu que la història m’encanta i sempre que tinc oportunitat de explicar-ne una part em fan molt feliç. Després hem tirat més cap amunt, per veure el carrer montcada, la catedral, portal de l’àngel i la Plaça Catalunya. Aquí les pobres ja se les veia una mica cansadetes, així que hem baixat un tros de les rambles, hem entrat al raval, i hem anat a reposar al Viena. On ens hem menjat un bon entrepà, elles amb un suc de pinya i jo amb una cervesa, que m’ha valgut la seva "bronca" per haver dit que els alemanys eren borratxos. Però els he aclarat que era una "cerveseta" i que ja era hora de dinar :P.

Després de dinar hem anat a veure la Sagrada Familia, per fora només, però dona gust això d’anar amb algú que no tenia ni puta idea de que hi havia la Sagrada Familia a Barcelona. Després hem anat a buscar el 24 a Passeig de Gràcia i hem pujat fins al Parc Güell, on s’han quedat també bastant meravellades, hem fet la volteta i hem pujat a dalt les tres creus per admirar Barcelona. Per sort, el dia que havia començat amb amenaces de pluja s’ha arreglat i m’he posat fins i tot les ulleres de sol. Després de descansar una mica, els he ensenyat com pugen la resta de guiris per la Baixada de la Glòria, com era d’esperar, m’han agraït l’autobús. Hem anat a buscar el metro per anar fins a la Barceloneta, on hem comprat uns plàtans i uns croisants d’aquests de bolleria industrial i ens els hem menjat al costat del Mar veient com la llum s’anava esvaïnt. Si us plau, no em demaneu explicacions per això dels plàtans. D’allà hem anat fins a la torres mapfre i l’hotel arts per veure la vila olímpica i fer cap a Joanic. Hem passejat una mica per Gràcia, els ha entrat momentàniament la vena "shopping" i hem acabat prenent un tè elles i un cacaolat jo per fer temps fins que els restaurants estiguessin oberts. A les 9 hem fet cap al vegetarià de Sant Domènec, on m’han demostrat que la resta d’Europa no té ni puta idea de vins, què hi farem. Finalment hem anat al bar de la plaça del diamant a fer una birreta i unes braves, com toca i com està manat. Poc abans de les 12 les he deixades a Fontana perquè anessin cap a l’hostal. Uns ullets de cansades que feien les pobres …. I bueno, jo he arribat a casa també bastant destrossat, però be, la volta i la companyia s’ho valien. Aviam si demà els agafo les fotos.

Per serveis de guies, feume un truc!

8 thoughts on “GuiaGuiri o Un dia a Barcelona”

  1. per déu, quina vergonya m’ha entrat al saber que no sabien on collons està la sagrada família. I jo creia que els únics ignorant en tot el món erem nosaltres, vés… per cert, a mi tb me cal una ruta així per bcn, me la conec de pe a pa, però vamos… fot la òstia q no hi foto unes voltes (a part del raval k mel pateixo casi be cada dia!)

  2. jajajjaaja deu ni do quina visita guiada!!! segur q han kdat super satisfetes. Suposo q la pregunta d com s’havia d fer x ser guia turistic, no era per respondre pro la responc. Despres d fer la carrera d turisme, has d passar un examen, tipus oposició per ser guia local. En canvi si vols ser guia d ruta, d’akells q no poden fer explicacions ora dls autobusos amb la carrera ja en tens prou i fins i tot d vegades et pillen sense i tot. Jo es q… vai fer d guia durant un temps!!
    Ves, si ens vam creuar ahir pq vau star força stona pel meu barri, gracia.
    a veure si veiem alguna foto dl guia!

  3. Oh! M’he cansat fins i tot jo!

    Realment, el menjar és important. Veritat? És el punt de referència per organitzar-se el dia. Oh!

    En fi, el dia que vulgui (tinc molts anys pel davant) fer una visita turística m’imprimiré el teu post. xD

  4. Hòstia, la veritat es que cansa de pensar-ho.
    Ja sé que a qui llogaré quan em vinguin visites!!

    Per cert, jo no havia pensat ni mal pensat res (més que mmm platans i xocolata son bona combinació) fins que tu ho has insinuat, Però ja que tu has obert el tema, ¿¿quin secret s’amaga rere els platans??

  5. rinxolets: doncs quan vulguis, amb un bon soparet em puc sentir pagat.

    dejá: de fotos del guia n’hi ha per tot arreu….

    illenc: nomès què? Et sembla poc? quan vulguis fem un curset de reintegració :P!

    abril: tu ho has dit, el menjar es mitja cultura, si no et vols cansar tant una opció son els patins o la bici.

    saforenc: mmm, la vital diferència entre els plàtans i les bananes?

  6. Pingback: Anonymous

Leave a Reply

Your email address will not be published.