Regensburg

En Martes 13 ni te cases ni te embarques, ni cojas un tren con Marc Querol!!! Oh que em passa? Estic escrivint en castellà? Es aquesta barreja de llengues que duc a sobre que em fa ballar el cap. Mira si em balla el cap que en dia 13 m’atreveixo a agafar un tren per viatjar amb una persona supersticiosa, màquines amb mala folla i mal temps van acompanyar un viatge que podria haver estat una tarda de tapes en un poble mediterrani que no pas una excursió a un poble de la Baviera profunda.

marcnuernberg42006/DSC00232 _Large_.JPG marcnuernberg42006/DSC00235 _Large_.JPG #fis#

Diuen que Regensburg és la ciutat italiana que es troba més al Nord. No diuen en va, carrers empedrats, gent riallera, un munt de pizzeries i cases amb retirada mediterrània sembla que cridin a l’únic que hi falta, el solet. Després de comprar el Bayern Ticket en una màquina amb un bitllet de 50 euros i que ens tornés 25 Euros en monedes (tot un detall, de cara a nosaltres i als comerciants que vam visitar) i fer un viatge de 1 horeta cap a Regensburg, sortim de l’estació i el temps no acompanya, però caminem el mig quilòmetre tòpic alemany que ens separa dels carrerons estrets i encantadors i el Marc es dirigeix en perfecte Italià a una bella ragazza, domage, només parla alemany!

Decidim perdre’ns entre els carrers sense un rumb fixe però intentant apreciar tots els detalls que se’ns presenten davant i sobretot fixant-nos en els restaurants i llocs per menjar que abunden. Ens apuntem una pizzeria que sembla que té bona pinta, i seguin caminant. Veiem la plaça Major, el pont cap a la ciutat vella i ens assentem en un típic lloc de salsitxes on mengem una mica de salsitxes, pa i col fermentada (per tal de recordar-nos que encara som a alemanya) i seguim cap a la catedral. [Parlant de catedrals, quines són les catedrals/esglésies més maques que coneixeu??? ara per ara, jo m’inclino per Santa Maria del Mar, deixeu les opinions als comentaris i farem un ranquin de catedrals] Després veure la catedral, decidim anar a buscar pizzeria abans vista, i després de donar mil voltes pels carrers decidim entrar a la primera pizzeria que trobem i oh! sorpresa, ens trobem amb la pizza més gran, més barata i bona que hem menjat mai!!! Altre cop el dubte ens assalta, però quan ve la cambrera a cobrar-nos i jo m’hi dirigeixo amb un perfecte alemany, el Marc perd tota esperança. Finalment, abans d’agafar el tren tenim temps d’aturar-nos a una especie de cafeteria d’ambien cursi on ens serveixen dos exquisits Haisse Shocolade.

El temps no ha acompanyat però Regensburg ens espera un altre cop, i sense novetat bo i dormit tornem amb el tren cap a Nürnberg, on ens espera un sopar típicament alemany ….

[Recordeu que podeu trobar més informació sobre el viatge compartit amb el marc a la seva web: www.marcquerol.com]

One thought on “Regensburg”

  1. En el tema catedral comparteixo la teva opinió, Santa Maria del Mar és una passada. JO hi afegiria la catedral de Milà, que tb em va agradar molt, tot i tenir que veure-li la fassana tapada per endamis, així que el meu vot voldria que anés a ambdues, doncs sense la fassana la catedral de Milà té desavantatge.

    En la ultima foto surts amb una noia somrien. Qui es ella? Si no es ficar-me on no em demanen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.