Fideus del xavi

Essent “del xavi” un afegitó als noms del menjar que els hi aporta una marca de qualitat i garantia (i perquè no dirho de guarràcia a la cuina) a continuació explicaré com fer uns senzills i ràpids fideus a la pseudocassola.

Al mercat haurem de comprar:

  • Pollastre (una cuixa desossada farà les delicies).
  • Ceba.
  • Fideus (la mida dependrà de la pressa, però gruixudets sense forat queden molt be).
  • Oli.
  • Vinet d’estofat.
  • Tomàquet.

Per començar aquest plat trocejarem el pollastre. Es recomanable posar cuixa desossada que sempre es més gustosa, però es pot posar sense problemes el que vulgarment s’anomenta “pechuga”. Un cop trocet l’enfarinem lleugerament i el daurem en oli lleugerament abudant. Només el daurem per fora, després ja es courà per dintre, si no, ens quedarà ressec. I el retirem.
Després rossejarem els fideus en l’oli que ha restat. Cal anar molt amb compte que no s’ens cremin els fideus, hem d’anar rememant constantment perquè tots agafin el mateix color. També retirem els fideus.

Ratllem el tomaquet i el sofregim amb la ceba ben talladeta. Un cop el tomàquet estigui sofregit tirem els fideus i el pollastre. Remenem be, i tirem aigua per cobrir-ho tot i un rajolinet de vi d’estofat. S’enten per vi d’estofat aquell vi o fet especialment per cuinar o que no val gaire per veure o que està picat.

Deixem que es vagi fent tot plegat i quan només quedi una punteta de suquet es pot retirar i servir.

Bon profit!

Dedicat al Marc Querol que va rebatejar aquest plat (abans es deia fideus rossejats amb pollastre).

Leave a Reply

Your email address will not be published.