El cercle daurat

L’objectiu d’avui era simple: Aconseguir esmorzar en menys temps que el dia anterior, llogar el cotxe, fer la compra pels dies que teníem cuina, comprar un ventolín i fer 200km tot visitant el conegut “círculo Dorado”. L’esmorzar ha estat molt mes ràpid, entrepà de salmó, cafè i pasta. El lloguer del cotxe, ha trigat una mica més, però com que hem agafat un taxi (el bus pasava cada mitja hora) per anar a buscarlo encara hem guanyat temps. I el ventolín, aquí ha estat complicat. No us oblideu mai la medicació a casa, si no acabareu com jo, plorant perquè us venguin “droga dura” en una farmàcia , i finalment acabant al metge perquè en 10 segons a la consulta et dongui la recepta per comprar-la. La compra ha estat més entretinguda, amb algun moment com el que hem intentat preguntar si només hi havia llet fresca, i efectivament només hi havia llet fresca. Hem acabat comprant salmó, rosbiff, i altres delicatessen locals.

El cercle daurat es un seguit de 3 atraccions turístiques que son el bo i millor de la illa, tot ben a tocar de la capital per tal que els tour operadors no hagin d’anar gaire lluny. El primer es el Pingvelir, el lloc on els primers víkings van fer el seu parlament, que dius, no hi havia llocs mes arrecerats oi? Que just a la falla entre les dues plaques tectòniques? Allà hem seguit les indicacions del llibre de excursions que havíem trobat i ens ha sorprès! Al cap de 20 minuts ja erem ben lluny de la gent i enmig de la natura. El segon es EL geiser, es a dir, el autèntic! Aquell que ha donat nom a la resta. El géiser en si no va, el van atascar uns turistes a base de tirar-hi pedres, però al costat n’hi ha un prou espectacular que surt ben puntual cada 5 minuts! Finalment està Gullfoss, una cascada impressionant, que cau en una falla i desde on es veu un dels imponents glaciars de la illa.

Com a punt afegit del dia, dir que a Islàndia tens 3 tipus de carretera: asfaltada, de grava i pista. De moment només hem fet asfaltada i grava, demà provarem la pista. La gent condueix tranquil·lament, no et trobes cotxes i la llum del sol aguanta fins passades les 11 de la nit.