Castell de Bran

Fa un parell de dies vam passar per una de les fortaleses del Vlad Teppes, el nostre amic empalador, i avui després de visitar Brasov de dia (però amb pluja) hem anat cap a Bran. La idea era anar d’excursió, però la pluja contínua que queia ens ha fet buscar l’aixoplug d’un castell. Aquest castell, resulta ser el que va utilitzar Bram Stoker per a la novela de Dràcula, i un es pot esperar un castell fantasmagòric (de fet a les botigues de souvenirs de l’entrada del castell hi ha coses relacionades amb disfreses i vampirs) però en realitat es una fortalesa que desde el 1300 ha tingut molts usos.

L’exposició actual està centrada en l’ús que li van donar els últims habitants, la familia reial romanesa, que hi va viure abans de la segona guerra mundial fins que van ser forçats a abandonat el país. Només en un parell d’habitacions es fa referència a Drácula, el nostre amic l’empalador i Bram Stoker.

Ens quedaven 4 hores de viatge fins a Bicaz, on estem dormint avui, però abans voliem dinar i passar per Poiana-Brasov, una estació d’esqui força coneguda. De fet un es podria esperar 4 remuntadors mal posats, però la realitat es que hi ha una serie de hotels de categoria, dos telefèrics nous i un telecabina que sembla que fa poc que l’han posat. El preu uns 30 euros al dia per gaudir de unes 12 pistes que van dels 1800 als 1000m d’alçada. Es curiós també que pots comprar baixades o pujades soltes, o fins o tot packs de punts que pots anar descomptant a mesura que vas utilitzant els remuntadors.

El camí fins a Bicaz ha estat també sorprenent, passant per multitud de poblets on es repeteixen alguns dels patrons del país: gossos sols (amb un aspecte més aviat tranquilot), gent amb bici (sense reflectant), gent fent autoestop, gent parlant a la carretera, cotxes adelantant en contínua, …. L’estat de les carreteres, en funció del lloc també hi ha marge de millora.

El dinar i el sopar però, immillorables! Un tros de cuixa de porc fumada en un restaurant per dinar, i una truita amb polenta al lloc on hem anat a dormir.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.