Sibiu i Sighisoara

Després de dormir a Sibiu, hem donat una volteta sota la pluja pel centre del poble. Sibiu es un poble històric que va ser fundat pels saxons (alemanys o germans) quan dominaven comercialment tota aquesta àrea. De fet la influència Alemanya encara es nota, tant en la construcció com en alguns cartells. El centre de Sibiu es bonic, arreglat i amb restaurants se suposa que principalment per a turistes. L’exterior però no deixa de ser més aviat tirant a “soviètic” i més en consonància amb la resta del país. De fet es veu clarament com en alguns pobles hi ha la part turística i la part que es veu molt més deixada. A Sibiu precisament trobem una catedral Luterana (de la influència germànica) i una catedral ortodoxa.

De camí cap a Sighisoara, hem parat a Biertan, una església fortificada en un petit poblet fora de la carretera principal. El poble en si, no semblava tenir molt d’atractiu, de fet sorprenia el cotxe de la policia, un Dacia rovellat i destrossat aparcat davant de l’ajuntament, però segur que es punt de parada dels autocars.

Sighisoara es un altre poble d’influència germànica, amb la seva muralla i esglesia luterana a dalt d’una muntanya. Com a afegit aquest poble, te la gràcia que cada torre de la muralla era pagada per un gremi. Una mostra més de la potència comercial que hi havia en aquesta zona segles enrere.

Finalment hem arribat a Brasov, on el patró s’ha repetit, blocs de caire soviètic, en un estat més aviat millorable i un centre històric molt restaurat. De totes formes, s’ha de dir que sopar al centre en un d’aquests restaurants pot costar uns 10-12 euros, que suposo que es acceptable per a bona part de la població (encara que veus sobretot turistes).

S’ha de dir que desde la nit anterior a sopar, vam sortir tant escaldats amb el servei i el menjar, que no entrem a cap lloc que no haguem buscat abans amb foursquare!

Leave a Reply

Your email address will not be published.