Dubrovnik i retrocés en el temps

L’objectiu un cop llevats era agafar el ferry de les 9 del matí per estar amb temps a Dubrovnik abans que comencés la calor de debò. Ho vam aconseguir mes o menys, i quan vam entrar a la ciutat antiga ja queia un bon sol! Abans que pugés més encara la temperatura vam donar la volta completa a les muralles (30e) (el mateix que el que ens costaria el parking). La ciutat vella es molt maca, casetes amb teulades de rajola i carrers empedrats. La llàstima es que el turisme l’ha engolit completament. El carrer principal està saturat de gent, que entren com llagostes als restaurants, esglésies i botigues de souvenirs que s’hi troben. Només si t’apartes una mica dels carrers pots trobar una mica de tranquilitat i algun turista despistat. És una llàstima i constrasta bastant amb com va quedar la ciutat després del bombardeig per part de serbis i montenegrins.

Després de dinar en un lloc suficientment tranquil (però més car que als altres llocs que haviem menjat) vam agafar el cotxe i ens vam dirigir cap a Montenegro. Després de esperar una bona estona, vam poder donar el passaport i el guàrdia va dir: “Spain, ok, …. oooh Catalonia, Catalonia no problem”. I aquesta va ser la forma de retrodecir de cop 30 anys en el temps! Cases sense arrebsossar, carreteres sense voral, gent caminant per la carretera, botigues obertes fins a les tantes, estampes dels anys 80 a la platja, munts de nens al seient de darrere dels cotxes … Vam parar una estona a Herceg Novi i de cop i volta vam ser transportats!

El que no sabiem però es la sorpresa que ens esperava a la hora de presentarnos als apartaments de dormir. Com que no haviem enviat confirmació de la hora (haviem trucat de forma reiterada i enviat whatsapps desde dubrovnik per avisar però sense resposta) la Tamara havia considerat que no veniem i no tenia habitació per nosaltres … Quina casualitat que en no res va venir el seu germà, que si que tenia una habitació. Al mateix preu i aparentment de la mateixa qualitat … En tot cas la vista era millor i complia el seu objectiu.

Vam acabar la nit sopant en un lloc de grill, on el menjar era bo, però net net, no estava. De fet, fins i tot vam veure aquells espirals que es cremaven temps enrere per espantar els mosquits …. Ah, però abans de tornar a l’apartament, vam poder passar pel supermercat, aqui estan oberts de 6 a 23… I la resta de comerços no tanquen gaire més aviat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.