Interlaken I

El dia no es va llevar gaire agraciat, però voliem veure la cara nord de l’Eiger i els cims del costat, el Monch i la Jungfrau. Així que vam deixar el cotxe a Lauterbrunen, i d’allà vam agafar un tren que ens va dur a Wengen. Un altre poble lliure de cotxes desde on vam agafar un telefèric que ens va dur a dalt del Mänlichen. Desde allà el nostre objectiu era baixar fins a Älpingen, i tornar en tren fins a Lauterbrunen però es va posar a ploure i vam haver de tornar desde Kleine Scheidegg. Aqui es on s’ajunten els trens que venen de Lauterbrunen i de Grindelwald i desde on s’agafar el famós tren de la Jungfrau, un tren cremallera que arriba fins al mirador que es troba a 3.500m. La enorme quantitat de turistes que feien el recorregut era esfereidora, més i tot sabent que el tren per pujar desde kleine Scheidegg fins a dalt val uns 100 euros per persona!

Va ser curiós que quan vam venir a suissa fa molts anys, justament vam pujar amb un telecabina que ens duia a dalt del Mänlichen i que vam tornar en tren desde Kleine Schediegg fins a Grindelwald! Això si, aquell cop el recordo assolellat i ple de gent!

Un cop a lauterbrunen, després de dinar, ens vam carregar les motxilles a l’esquena, amb el sac i el necessari per dormir al Rotstockhutte, un refugi de muntanya ben apartat. El camí fins allà també el vam fer assistits de telefèrics i trens, i desde el poble de Mürren 2h de caminar entre la boira. El paisatge deuria ser molt maco, però amb prou feines vam veure el refugi quan hi vam arribar …

L’experiència de un refugi suís va ser interessant, no hi havia dutxa, la beguda no estava inclosa en el sopar (l’aigua de l’aixeta valia 2 Francs el litre) i enlloc de mantes hi havia nòrdics! Com que la aigua del voltant no es potable per la quantitat de vaques que hi ha, tenies dret a 1l de aigua o a 1l de marschtee, una especie de infusió de gust dubtós que inclús buscant per internet no he acabat de trobar que era. Això si, mirant refugis tots ho incloïen. Els preus, tenint en compte el país no eren gaire cars: 70 Fr mitja pensió, i els horaris com a casa, a les 6:30 a sopar i a les 10 al llit.

One thought on “Interlaken I”

Leave a Reply

Your email address will not be published.