Hiroshima

Matsumoto esta a uns quants km de Hiroshima, la seguent parada. He hagut d-agafar 3 trens i fer un total de quasi 6 hores de tren. Pero ha valgut la pena venir fins aqui. El viatge amb tren bala (anava a uns 270 km/h de mitja) ha estat molt be, ja que anava passent per paisatges diferents i veient diferent tipus de pobles i ciutat. Una de les coses que m-ha sorpres mes, es la quantitat de camps d-arros, petits i grans que tenen.

Hiroshima es una ciutat mes normal, mes petita i aixo fa que els turistes potser es vegin una mica mes. La ciutat es coneguda per la bomba que van tirar els estats units el 6 de agost de 1945. De fet, tota la ciutat va quedar arrassada. I prop del centre on va caure la bomba (de fet la bomba va explotar a 600 m sobre el terra) hi ha tot un parc dedicat a la historia. El museu impressiona molt, expliquen pas per pas les decisions, el moment, el despres, la desolacio, les enfermetats que se-n van derivar … Una cosa tant simple, com una sola bomba, sembla mentida tots els matisos que pot tenir. De fet m-ha sorpres veure que la destruccio va ser molt mes gran del que semblava, pero alhora, va haver algu que va sobreviure tot i estar a 400 metres del lloc de l-explosio i va viure molts anys, la gran majoria (un 25% de la poblacio de la ciutat) va morir abans del desembre del 1945.

Tot i el parc, val la pena passejar (o fer com jo i anar en bici) per la ciutat, especialment anar fins al castell, suposo que reconstruit pero que esta en mig d-un parc i que representa bastant be com i perque es feien els castells al japo.

Per sopar he intentat trobar un lloc de sushi que m-havien dit al hostel, pero com que no l-he trobat he entrat a una barbacoa japonesa, on et porten la carn i te la fas en una especie de barbacoa privada que te cada taula!

Per cert, no he tret el tema dels parkings i els cotxes. A Tokyo, als barris mes densos, no crec que la gent tingui gaires cotxes, als barris menys densos, els fan cabre entre espais de les cases (la majoria son cotxes molt petits). A Hiroshima no estan aparcats al carrer, pero al haver mes espai, caben mes per dintre les cases. I a tot arreu, hi ha uns edificis que son parkings, que pel que mig he pogut veure, tu deixes el cotxe alla, i un sistema automatic l-aparca dins de l-edifici!

3 thoughts on “Hiroshima”

  1. veig que segueixes amb el mateix problema amb les indicacions que sempre xD ai pobret que no acaba de menjar als llocs que li recomanen 😛 és que no saps anar sense mi per poder recordar si era a la dreta o a l’esquerra 😛 hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published.