Calçotada di Spaghetti

Curiosa fusió de cuina, portar una calçotada lluny de les brases i les cases de muntanya. Per fer això necessitarem més calçots dels que ens van sobrar que l’anterior calçotada (si vau anar a un restaurant, no dubteu en demanar-ne) i la salsa romesco que no ens vam poder acabar. Si casualment trobeu unes tiretes de bacon d’aquestes tallades a la nevera, el plat quedara complet.

Mentre bullen els espaguetis (o tallarines o qualsevol variant) netegem els calçots i els tallem a rodanxetes de entre 3 i 5 mm de gruix. Posem una mica d’oli a la paella i fregim les rodanxetes de calçot. Si tot va be s’aniran desfent. No esperem gaire, i tirem les tiretes de bacon. Deixem que tot plegat es fregeixi, primer a foc una mica fort perquè agafi color, i finalment a foc suau perquè la ceba quedi ben cuita no ens repeteixi. Just quan ja estigui tot ben cuit, tirem 3 o 4 cullerades de salsa romescu i ho remenem. Afegim també un rajolinet d’oli per que la salsa romescu es reparteixi be.

Colem els espaguetis, els tornem a posar a l’olla, i tirem tot el que tenim a la paella. Una punta d’orenga, i a menjar!

Per cert, encara em queden més calçots ……

El primer post desde l\’iphone

No crec que sorprengui a ningu si us dic que finalment he caigut en la temptacio i ja tinc un iphone. Atzars del desti han fet que pugui si mes no provar-lo amb unes condicions prou avantatjoses. De moment la impressio es bona. Aviam si en breu puc fer un post amb mes detalls.\n\nAviso als fans dels calçots, avui he fet espaguetis amb calçots i romesco.

Evitar la Justícia

– Está diciendo que el presidente puede hacer algo ilegal?

– Lo que digo es que si es presidente quien lo hace, es que no es ilegal.

Petit extret de la película (i el trailer) de “el desafio”, película de la cual vaig assistir a la preestrena amb l’elies gràcies a universia.

La Banda Sonora, sublim. Encara l’estic buscant, perquè no està al spotify????

Suposo que al final, la història ens acaba posant a tots al lloc que ens correspon.

En tot cas, hi confio per alguns governants actuals xD!

Calçots arrebossats

Tothom coneix la típica forma de menjar calçots que consisteix en acabar brut com una guilla i passar un dia al camp. Això es el que vaig fer dissabte, però vaig calcular malament i ens van sobrar 50 calçots. El mal temps d’avui no aconsellava marxar altre cop fora, així que m’he decidir a menjarme els calçots amb ganivet i forquilla i al menjador de casa. Els calçots, un cop nets (treiem bona part del verd, deixem només una cueta, treiem el cul i un parell de “capes de ceba”) es poden fer al forn. Tot i que sembli ceba que triga a fer-se, son molt tendres i amb molt poca estona es poden fer. Altres alternatives son el microones a màxima potència o amb el programa de cocció automàtica del forn (modo verdures fresques o similar). D’aquesta última forma es com els he fet jo, i en 5 minuts tenia els calçots llestos.

En aquest moment jo crec que amb una salsa romesco ja es podrien menjar, sense pitet es clar, però jo he pensat en arrebossar-los. Hi ha dues formes, primer amb ou i després amb pa ratllat (en aquest cas aconsello un doble arrebossat: altre cop ou i altre cop pa ratllat) i amb primer farina i després ou. De totes dues formes estan bons, si be es cert que segona forma (a la romana s’anomena) l’oli no s’embruta tant i els calçots queden més macos. Recomano posar l’ou en un recipient gran, per poder manegar be els calçots. De totes dues formes es passen per oli ben calen per fregir-los. No oblideu la salsa romesco al costat del plat per sucar lleugerament els calçots arrebossats.

100% verdura, 100% natural xD!

Conspiració catalana

Es senten veus últimament de que el país (Catalunya) o la llengua (el català) tenen els dies comptats. Que sucumbirem tots plegats sota la globalització i la nostra cultura es difuminarà gràcies a certs agents exteriors. No ens deixem enganyar per aquests ocells de mal averany, els catalans portem uns quants anys marcant territori i tenim la clau per subjugar tots aquells que ara ens volen oprimir. Ells encara no s’han donat compte, però existeix una conspiració que encara no s’ha descobert.

L’altre dia, buscant com descongelar l’ubuntu, vaig anar descobrint detalls sobre la tecla Sysreq (tecla que actualment es dificil de trobar) i d’allà vaig passar a les diferents disposicions de teclat existents al mon. Un petit detall em va saltar a la vista: Si observem les diferències entre la disposició de teclat espanyola i la llatinoamericana veurem que per culpa del català es necessari afegir els accents i la c trencada, cosa que obliga als programadors que utilitzen disposició espanyola a apretar la tecla AltGr quan volen introduir els símbols {, }, [ i ].

Estar clar que es una maniobra per minar les forces de programació espanyoles i prendre el control dels sistemes quan sigui l’hora. Una cosa està clara, en Federico Losantos no ha programat mai, si nó farien canviar tots els teclats d’espanya, una operació força més costosa que canviar la constitució. Qui en va ser l’artífex?

En fi, tranquils que a la nit ve un post seriós sobre els Calçots arrebossats.