Obama, un nou Roosvelt?

Franklin D Roovelt va treure Estats Units de la quasi misèria gràcies al New Deal, en temps en què el mon estava bastant convulsionat, va saber tirar endavant un país que necessitava reformes importants. No només això, si nó que quan els Estats Units van sofrir una de les derrotes més humiliants de la seva història (Pearl Harbour) va saber transformar una opinió general contrària a la guerra, en un crit unànime per fer caure el Japó i Alemanya. En el moment en què tota la capacitat tecnològica i industrial dels Estats Units es va posar en marxa, es va segellar la derrota del Hitler i HiroHito i es va forjar l’hegemonia d’Estats Units durant la segona meitat del segle XX.

70 anys més tard, Estats Units té la sensació d’estar altre cop a la deriva i necessita un nou líder (l’Estat de Califòrnia ha presentat suspensió de pagaments avui). El 11-S es podria equivaldre a Pearl Harbour però “l’enemic” és infinitament més complicat, i Bush no ha semblat saber-ho aprofitar. Al contrari que Roosvelt, que va haver de portar un país a la guerra, Obama te la missió de treure el mateix país d’una guerra que l’està destrossant.

Aprofitarà Europa aquesta situació de desconcert? O prou en té per solucionar els seus propis problemes? Trobarà també Catalunya aquest líder espiritual que necessita xD?