Spam i AdBlockPlus

Fins que els usuaris de Internet no estiguem disposats a afluixar la visa i pagar alguns dels serveis de què disfrutem, ens veurem obligats a tragar publicitat en la majoria de continguts que consumim. Hi ha moments però, en que és exagerat. És el cas de “el test de la muerte” un molest anunci en Flash que deixa anar una rialla horrible quan passes el ratolí per sobre. No se quina campanya ha llançat l’empresa que hi ha darrere aquest “test de la muerte”, però me l’he arribat a trobar fins a 4 vegades en una sola pàgina. Només cal buscar una mica a google per veure que es un dels anuncis més odiats dels últims temps. Això ens porta al AdBlock Plus, un plugin del firefox que bloca de forma impecable els anuncis que apareixen. Molt apreciat per evitar “sustos de la muerte”, però sabeu on es realment imprescindible? Al Google Reader, abans era impossible mirar els feeds de engadget i companyia perquè havies de separar la foto del gadget de l’anunci de psd2css, ara et fixes directament en la foto del gadget en questió.

Això em recorda una d’aquestes tardes de brainstorming de DEXMA en què tots plegats deiem xorrades, a mi se’m va ocorrer la idea de un plugin de firefox que bloquegés la publicitat, i tots vam arribar a la conclusió que Google s’encarregaria de petar-lo. Però no ha estat així. Anem però una mica més enllà, no penseu que amb Chrome, Google s’assegurarà de que mirem la publicitat que ells volen?

I per acabar, comentar que avui he borrat ni mes ni menys que 297 comentaris de SPAM al blog!!!! Com pot ser possible? Quin sentit deu tenir posar comentaris en un blog? realment es tant efectiu? Sort del Akismet per wordpress que m’els filtra!