3200

Suposo que es considera com a “fer un 3000” el fet de sortir de sota 3000 metres d’alçada i pujar pel teu propi peu fins a un pic amb alçada superior a 3000 metres. Tot i haver estat força cops tant amunt, sempre havia estat amb ajudes externes, aquest cop ha estat pel meu propi peu, hem sortit des de 2900 metres i hem pujat fins als 3200 del Gaylor Peak. Gran excursió no? La veritat es que pel pic xungo que hem fet, la vista era impressionant!

Després de caminar una miqueta i deixar definitivament Yosemite, ens hem endinsat en unes zones una miiiica més desèrtiques: fins al poble fantasma de Bodie. Catapultat a la fama per una veta d’or i la conseqüent febre posterior, just abans de la 2 GM es va cremar i va ser abandonat. Ara en queda un 5% de les cases que mostren el que en queda de la febre d’or, sota un sol abrasador i sense cap arbre en un quilòmetre a la rodona.

L’objectiu era dormir a Independence, poble compost per dues benzineres, un subway, un motel i un bistro francès (i algun edifici dispers al voltant). Abans però hem passat pel Mono Lake, 5 vegades més salat que el mar i 3 vegades més pudent que el port. A mig camí, sort que es podia fer una petita volta per passar per uns quants llacs envoltats de muntanyes quasi alpines.

Ara ens trobem enxubats tots quatre en una habitació de l’únic motel en 50 km a la rodona que no te wifi, està net i demà ens han de servir un esmorzar fabulós. Si aconsegueixo penjar aquest post i els 2 pendents, crec que haurà valgut la pena.

Yosemite

Malgrat haver-hi passat tot el dia encara no se com es pronuncia. Avui també feia calor però el fet de caminar entre els arbres (enormes sequoies) ha estat molt més agradable. L’objectiu d’avui era veure sequoies, pujar a un cim de vaques i veure alguna cosa d’aigua (llacs o cascades). Les sequoies les hem vistes ben vistes, són realment impressionants. Recordo quan era petit que als llibres sortien uns arbres que es deien sequoies i que passaven autopistes per sota, aleshores jo me les imaginava realment grans, i quan arribes aquí veus que només passa un cotxe per sota (no pas una autopista) però que son enormes. Les formes que agafen les arrels i la manera amb que majestuosament s’alcen fins al cel, els dona un toc bastant diferent al munt de pins (també enormes que tenen pel costat).

L’altre objectiu del dia era de vistes panoràmiques, una milla i una mica més per un camí excessivament marcat ens ha dut al Sentinel Dome (Dome vol dir pic en llengua autòctona) des de on hem vist tota l’extensió del parc. Especialment el Half Dome, un pic amb forma de mitja lluna que s’ha convertit en l’emblema del parc. Allà ens hem menjar uns fabulosos entrepans de truita amb pa de hamburguesa, d’aquest pa mig sec que fa que se t’enganxi a les dens. A les 3, estaven boníssims. Especialment curiosa la presència d’un esquirol gras i gros que estava emprenyant tota l’estona a l’espera de una engruna d’alguna cosa. Ha acabat llepant unes gotes de coca-cola que han caigut a la roca. Sense comentaris.

L’últim objectiu no s’ha complert, després de milla i pico caminant per un camí polsegós (deu fer anys que no plou aquí, haurien de fer un pla antisequera i veurien com acaba plovent) ple de cagades de cavall també seques, i bastants mosquits emprenyadors, hem arribat al Mirror “Lake”. Lake entre cometes perquè un cop allà diu, aquest llac es preciós a la primavera, quan es reflexen les muntanyes. A final d’estiu, normalment, està sec. Magnífic.

Posats a parlar de coses folklòriques, avui he mirat la tele, estan que no caguen amb lo de la filla de la vicepresidenta del Mc Cain. Aquí segurament no ha arribat, però aquí es una festa digna del corazon de verano. Especialment commovedor el vídeo de la campanya del Mc Cain en que surt el 11 de setembre.

PD: segueixo sense tenir internet, demà anem a un motel molt “guai”, aviam si almenys hi ha cobertura de mòbil. Perquè el word no em reconeix la paraula sequoia???

Cal-(or)i-forn-ia

Ara mateix estem en una caseta de fusta molt autèntica als afores del parc de Yosemite. Els prop de 300 km que separen San Francisco de Yosemite son bastant secs. De fet, no m’esperava que Califòrnia fos tant mediterrània, me l’imaginava una mica més verda i florida. Però la realitat és la que és, i el calor que fa es considerable. Fins i tot ara al parc, pots sortir amb màniga curta a fora (i veure les estrelles), cosa que a San Francisco implicava una fresquíbilis notable.

A dins del parc hi ha just l’indispensable, algun hotel, apartaments, una petita botiga de records i quatre coses de menjar i sobretot, munts i munts de casetes de lona. Sorprèn si ho comparem amb els parcs de Jasper o Banff al Canadà, a primera vista més salvatges però amb ciutats a dintre. Això si, al Canadà no vam tenir la oportunitat de veure óssos, aquí si, poc després d’arribar hem vist un munt de gent parada a la carretera i era a causa de dos ossets petits. Sorprèn. De totes formes segons la guia, els ossos que estan massa acostumats a la gent, se’ls acaba sacrificant pel seu propi be. Qui sap què passarà amb aquests dos.

El temps però se’ns ha tirat a sobre i quan hem arribat al bosc de sequoies, hem tingut els minuts de sol justos per veure’n algunes. Demà hi tornarem.

De moment però, ja puc dormir tranquil, he vist sequoies i ossos al natural!

PD: No tinc ni internet, ni cobertura de telèfon, Així que aquest post queda guardat per quan el pugui penjar. De fet hi ha una linia telefònica, però desconec cap numero de telèfon d’accés a internet.