tweetspamers

Post relativament freak, aviso.

Malgrat les bondats de jaiku que m’ha anat explicant l’Oriol Mercadé (també m’ha explicat bondats de symfony i tampoc li he fet cas …) jo segueixo anclat a twitter. No es que en sigui un fan, però es una eina força interessant bàsicament per comunicar-se amb els 4 followers/followed que tinc. Sorprès pel fet de que tothom fa coses amb twitter vaig decidir anar una mica més enllà, intentar treure-li una mica més de suc. Un dels emprenedors web que em cau simpàtic es el Loic le meur, en part per l’accent francès que se li nota de 3 hores lluny, en part perquè diu coses interessants, el problema es que xerra molt i costa que digui les coses, i per si fos poc les deixa anar an forma de video (cosa que m’impedeix llegir en diagonal). Consequència, que fa mandra llegir els RSS del Loic tot i que son interessants, i vaig pensar, et subscriuràs al seu twitter a veure si xerra més i posa menys videos.

El primer que em va sorprendre després de followarlo va ser que vaig rebre une mail dient: “loic le meur is following you” … sense comentaris, em pregunto quin interès pot tenir aquest home en incloure’m en els seus milers de followed, quan normalment faig actualitzacions en català. L’experiència de seguir el loic no es tant positiva com em pensava, no m’aporta gaire, però tampoc es un spammer consumat. El problema es que 3 dies més tard, rebo un altre email de “Jean luc r is following you”  ¿? mande? què està passant aqui? estic agafant rellevància dins el camp web 2.0 quan teòricament tots els ous de la meva cistella estan al sector wsn? total, que curiós de mena com soc, vaig followejar-lo també. Aquest si que és l’spammer de cuidado, d’acord que la majoria de tweets que posa son interessants (el 80% son links a articles), però m’atabala i em sento spammejat. Quan he vist que un dels posts que penjava era de com monetitzar twitter i de que cada follower es vendible a emrpeses de publicitat crec que ja he enganxat de que anava la cosa:

a) blogger / paio influent obre compte de twitter.

b) como mola, doncs tothom el segueix.

c) ell, per fer-se el 2.0 també el segueix.

d) apareix el blogger /paio influent / jeta de turno amb reminiscències spammers que vigila a qui s’ha afegit el blogger / paio influent del punt a, i fa veure que segueix als paios que ell ha afegit, el pobre newbie de twitter (alias jo) cau al parany, i s’hi apunta.

e) el paio del punt d, vent el seus followers al blog del tio influent que t’hi cagues que vol que el llegeixin (o l’empresa super 2.0 que té blog), i rep l’equivalent per pagar-se un cafè per cada post referenciat.

f) el newbie fa un anàlisi sense excessiva profunditat, se sent estafat, spamejat i procedeix a borrar als paios del punt a i punt d i si vol, que el followegin, total segur que deuen tenir el filtre de turno per evitar rebre els tweets de 5000 persones.

Conclusió: ja hem après com treure pasta de twitter, però segueixo sense acabar de veure el model de negoci de twitter com a tal …

Conclusió del newbie: vaig a seguir implementant software innovador per a sectors no 2.0.

Gallo y sus amigos

Avui he tingut el gust d’anar a sopar a casa l’Ariadna, i hem improvitzat una mica amb el que tenia a la nevera, dic improvitzant perquè hem acabant anant a comprar el vi, les nous i una carbassa. Per fer un plat boníssim (modèstia a part). Ni més ni menys que pasta amb salmó, carbassa i ceballot amb salseta per sobre.

La preparació ha estat molt fàcil, tant sols era questió de tallar la carbassa a daus (cosa que ha fet l’Ariadna amb una precisió pseudoaustríaca), el ceballot petit a tires més manejables i el salmó (filets de la sirena a falta de salmó fresc recien portat de Noruega) a daus. Ho hem saltejat tot en paelles diferents (sort que no fregava jo :$) mentre es posaven a bullir en Gallo y sus amigos. No se pas d’on ha sortit aquella pasta, però estava ple de dofins, galls i altres animalons comestibles per als vegetarians (car es trobaven en versió pasta). Un cop estava tot saltejat, hem fet una bechamel lleugera posant en un pot la llet, crema de llet, una mica de salmó, una mica de carbassa i una mica de ceballot, hem afegit també nou moscada, una punta de pebre, sal, i nous. Tot plegat triturat amb el minipimer. Finalment hem cuit a foc lent remenant constantment.

La presentació va a gustos, però la pasta al fons, la carbassa, ceballot i el salmó a sobre, i finalment la salseta que hem fet.

Apa, si ho proveu ja em direu el què!

PD: ja se que últimament aquest bloc era una punta més serio, però es que ha sortit taaaaan bona la recepta, que no he pogut resistir la temptació de publicar-la. Hauré de compensar-ho demà amb un post sobre business!

Republica Bananera

Si vull tenir possibilitats reals d’entrar al TR35 (atenció la fantasmada) hauria d’esforçarme més a mantenir un bloc actualitzat i decent. I no es que trobi o pensi temes mes o menys interessants dels què parlar, però es que últimament tinc una mica d’estrés.

A dexma seguim treballant contrarellotge i fent un munt d’hores, i a part, com que no em se estar quiet (i de pas per incrementar el cash flow particular i fer quelcom de guardiola) he començat com a consultor de laboratori de l’assignatura Fonaments de Programació a la UOC. Ja sabeu els que em coneixeu que entre les meves vocacions no tan ocultes, hi ha taxista, cuiner i professor de universitat. I crec que la UOC es un bon lloc per començar una modesta carrera acadèmica. Malgrat que en certs moments se’m va passar pel cap fer el doctorat, ara mateix no tinc intenció de fer-lo ni a mitjà ni llarg termini, i si el fes segurament no seria a Espanya. Ho dic per les ments perverses que ja pensen en la meva carrera com a professor d’universitat passant pel doctorat.

Amb tot això no he parlat del que volia parlar quan he posat el títol, fa referència al nostre meravellós estat, convertit en república bananera, primer per una franquicia cutre d’Al Qaeda i aquest any per una copia burda i xunga del IRA.  Era realment necessari cometre aquest tipus d’atentat? Es realment necessari que les dues últimes eleccions generals hagin estat precedides per un atemptat? [ Aviso, la reflexió que estic a punt de fer es lleugerament superficial i no mereix excessiva atenció ]. Entenc que moli això de cometre atemptats i condicionar la opinió pública de la gent que no vota per correu, però es pot fer amb un simple cotxe bomba i avisant amb antelació com s’ha vingut fent els últims cops. Potser senzillament el que passa es que ETA té encara un profund sentit d’alienació estratègica i vol que governi el PP, i com que els de la furgoneta amb cintes del coran els hi van esguerrar els seus plans de 4 anys més de PP, ara el que ha passat es que han volgut venjar-se i intetar que torni el PP que hauria hagut de governar fa 4 anys.

Comparar el Pais Basc amb Irlanda (atenció la traducció de topònims que tan odio) s’apropa a aberració, però desde aqui faig la pregunta oberta a ETA, no és moment de fer com la resta de grups armats d’Europa que han acabat desintegrant-se? Es trist i llastimós que quan l’amenaça real procedeix de grups armats amb rerefons de Yihad, nosaltres encara haguem d’estar preocupant-nos per pistolers d’opereta que tot el que saben fer es pegar un tret a un EX-regidor davant de la seva filla i dona. Esteu tant fets caldo que no sou ni capaços de posar una furgoneta carregada de titadine en algun lloc minimament decent??? Malgrat que defenso el diàleg (diga’m massoca), feu pena.

Això, juntament amb el toxto, el preu de l’ADSL i l’aqui hay tomate, no fa sinó, reafirmar-nos com a república bananera. Perdó, Monarquia Bananera.

Voteu en pau, amén.