Somiant en el més enllà de l’Oest

Fa aproximadament una mica més de 2 anys vaig tenir la sort de viatjar amb la família fins a Vancouver, des d’on vaig anar cap a la illa Victòria i les rocoses canadenques. Moltes coses podria explicar d’aquest viatge, que em va marcar bastant i em va deixar les ganes infinites de tornar-hi, serà per provar-hi sensors? Qui sap.

De moment us deixo amb les diapositives escanejades perquè aquesta pinzellada serà més entretinguda que el relat del viatge. Del relat del viatge en tinc l’esquema guardat per algun lloc, i qui sap si algun dia em posaré a escriure-ho.

Fotografies …

Vitalitat

L’altre dia vaig conéixer en persona a una de les persones que comenten molt sovint en aquesta web, l’abril plank (persona que té un nom real i jo crec que sempre l’anomenaré d’una altra forma). El que em ve a la ment quan recordo la conversa que vam tenir (on per certes circumstàncies no hi haver birra, sinó cacaolat i nestea) és vitalitat, vitalitat i ganes de fer coses, de passar-ho be, de coneixer en fi, molt d’entusiasme.

No és la primera persona amb la que quedo havent-la conegut prèviament per Internet, i s’ha de dir que això sempre es una experiència una mica extranya perquè no saps quin tipus de psicòpata et pots arribar a trobar, en aquest cas desconec encara si es una psicòpata (jo apostaria clarament per un NO);), però de tota forma dona gust parlar-hi :P.

El pròxim cop espero que vinguis amb patins i així podrem començar ja la ruta turística, en la recerca de la canya perfecta.

Mindundis i dietes equilibrades

Només un 7% dels joves catalans segueixen una dieta equilibrada alhora d’esmorzar, jo, evidentment sóc un d’ells. Aquesta notícia estava al diari que estava llegint aquest matí al bar "el Molí" de Tornabous mentre em menjava uns ous ferrats amb llonganissa a les 9 del matí. Reconec que la cervesa m’ha temptat, però a part de que podia denotar alcoholisme, havia d’agafar el cotxe per continuar el viatge cap a Bagergue per vigilar les obres del jardí durant un dia. I es que avui parlarem de Mindundis, tornant una mica al tema gastronòmic i recordant el mindundi del Ferran Adrià i del qual reclamem la tornada immediata. Doncs be, a Bagergue hem de fer algunes coses al jardí i per això hem contractat els serveis d’un paleta, li direm C. Aquest paleta, té un mindundi de nivell 1, que li direm M. Aquest tal M creiem que ha subcontractat les obres a un mindundi de nivell 2, el tal S. Fins ara, estavem en territori, diguem-li autòcton, el tal S que és d’algun lloc d’Espanya, en realitat es jefe de quadrilla de mindundis, així que ha designat al mindundi de nivell 3 l’execució de les obres, mindundi de nivell 3, a qui direm Ma, es en realitat el que sap més castellà d’un grup de rumanesos, que serien tots mindundis de nivell 4 (a excepció de Ma). Els problemes sorgeixen quan el meu pare envia un mapa molt xulo i ben explicat a C, aquest explica la interpretació del mapa a M, que al seu moment envia el que li sembla a S o directament a Ma. Com podeu suposar, cada cop que hem pujat hi havia coses mal posades o certes discussions estètiques, i es que potser a rumania no acaben donar la importància necessària als dissenys i els acabats. Per si fos poc, també calia arreglar la font de la plaça, per això hem trucat al lampista, A, a qui hem explicat el que voliem i ens ha dit, guai, ho faré a la tarda, aleshores ha cridat al seu mindundi (sudamericà) i li ha explicat el que nosaltres li hem explicat. El millor de tot ha estat quan el meu pare li ha dit "fins a la tarda" i el tal A li ha dit que ell no vindria, que pujaria el mindundi sol. Per si fos poc, per acabar això de la font cal un paleta, i M s’ha obert a posar els seus mindundis a mindundar, no vull saber com acaba la font si es barregen els mindundis d’una banda i altra. En fi, el sistema sembla que es massa complicat per la meva comprensió.

Jo per si de cas, buscaré algun mindundi per escriure posts a la web ….

Hi ha coses que no canvien…

Feia tranquilament un any que no anava a la uni a aquestes hores. Però avui m’he llevat a les 7 per portar a la meva germana a la universitat en cotxe i he pogut comprovar que hi ha coses que no canvien. A les 7 i poc sona el timbre de la parella que porta els fills a la iaia, a les 7.30 el cinturó comença a estar embussat, a la universitat els llocs segueixen omplint-se amb la mateixa seqüència, de tornada segueix estan buit, i a mi em costa tant poc seguir dormint quan torno a casa a les 8. I per si fos poc, el programa de ràdio es quasi el mateix, i els anuncis son igual de insuportables.

Malgrat això, el temps passa.

La final…

Doncs ja està, ja ha passat, tot està decidit, i amb molt ilusió i orgull em plau comunicar que el projecte dexma ha quedat segon al concurs de idees innovadores del CIDEM i la UPC.

Demà penjo el video, mentrestant, donar mil gràcies a tothom que en un moment o altre ha estat al nostre costat!

Ho sento, el post es descafeinat, però encara estic una mica aturdit :P!

Del Tibidabo a Montjuïc, i les fotos …

(Continuació de l’anterior post) Doncs be, donat que ahir vam fer una patejada considerable, avui hem agafat el cotxe. Les he recollit a Vallcarca i hem enfilat cap al Tibidabo. Allà hem pagat els dos euros de rigor i hem pujat a dalt de l’estàtua, des d’on hem vist l’altra banda de collserola i una bona panoràmica de Barcelona. Baixant hem passat per pedralbes, perquè veiessin “where the money is”, tot seguit ens hem posat al túnel del cinturó i hem fet cap a la Zona Franca, perquè veiessin “where the money not is”. Com els he dit, Barcelona és tot, Sagrada Familia, Parc Güell i Zona Franca (i bueno, guineueta, Trinitat, la Sagrera, etc …). Un cop finalitzada la visita fugaç a zona Franca, hem fet cap al castell de Montjuïc, desde on hem vist les aigues del port que han considerat prou netes… així com una vista bastant diferent de la de feia mitja hora. Per acabar les he deixat al costat de l’illa perquè anessin de shopping, afegint que per dinar, entressin a un bar normal i corrent i demanessin “un bocata de tortilla de patatas”, he pensat en afegir “i una canya” però potser era abusar massa.

I per acabar les fotos! 788

GuiaGuiri o Un dia a Barcelona

Crec que em treuré el títol de guia turístic, algú sap què s’ha de fer? Avui m’he passat el dia fent de guia turístic a la Hiske i la Adinda, dues noies holandeses, a la Hiske la vaig conéixer a Nürnberg i l’altra noia és la seva companya de pis. Em van trucar ahir al mòbil i em van dir, crec que el millor es que quedem al Portal de la Pau, jo com a bon guia turístic no tenia ni puta idea de on estava el tal Portal, però vaig pensar, ves, si aquestes noies saben on és, tu ja el buscaràs. Per als qui no ho sàpiguen es la plaça on està el Colón (petita oi), i per postres elles tampoc sabien molt be on era. Però be, un cop ens hem trobat aquest matí, hem començat la volta, primer hem anat pel barri gòtic, plaça reial, carrer Ferran, Plaça Sant Jaume, Baixada de la Presó, carrer princesa i Santa Maria del Mar, on s’han quedat meravellades. Evidentment, ja us podeu imaginar que tot anava acompanyat de ressenyes històriques, ja sabeu que la història m’encanta i sempre que tinc oportunitat de explicar-ne una part em fan molt feliç. Després hem tirat més cap amunt, per veure el carrer montcada, la catedral, portal de l’àngel i la Plaça Catalunya. Aquí les pobres ja se les veia una mica cansadetes, així que hem baixat un tros de les rambles, hem entrat al raval, i hem anat a reposar al Viena. On ens hem menjat un bon entrepà, elles amb un suc de pinya i jo amb una cervesa, que m’ha valgut la seva "bronca" per haver dit que els alemanys eren borratxos. Però els he aclarat que era una "cerveseta" i que ja era hora de dinar :P.

Després de dinar hem anat a veure la Sagrada Familia, per fora només, però dona gust això d’anar amb algú que no tenia ni puta idea de que hi havia la Sagrada Familia a Barcelona. Després hem anat a buscar el 24 a Passeig de Gràcia i hem pujat fins al Parc Güell, on s’han quedat també bastant meravellades, hem fet la volteta i hem pujat a dalt les tres creus per admirar Barcelona. Per sort, el dia que havia començat amb amenaces de pluja s’ha arreglat i m’he posat fins i tot les ulleres de sol. Després de descansar una mica, els he ensenyat com pugen la resta de guiris per la Baixada de la Glòria, com era d’esperar, m’han agraït l’autobús. Hem anat a buscar el metro per anar fins a la Barceloneta, on hem comprat uns plàtans i uns croisants d’aquests de bolleria industrial i ens els hem menjat al costat del Mar veient com la llum s’anava esvaïnt. Si us plau, no em demaneu explicacions per això dels plàtans. D’allà hem anat fins a la torres mapfre i l’hotel arts per veure la vila olímpica i fer cap a Joanic. Hem passejat una mica per Gràcia, els ha entrat momentàniament la vena "shopping" i hem acabat prenent un tè elles i un cacaolat jo per fer temps fins que els restaurants estiguessin oberts. A les 9 hem fet cap al vegetarià de Sant Domènec, on m’han demostrat que la resta d’Europa no té ni puta idea de vins, què hi farem. Finalment hem anat al bar de la plaça del diamant a fer una birreta i unes braves, com toca i com està manat. Poc abans de les 12 les he deixades a Fontana perquè anessin cap a l’hostal. Uns ullets de cansades que feien les pobres …. I bueno, jo he arribat a casa també bastant destrossat, però be, la volta i la companyia s’ho valien. Aviam si demà els agafo les fotos.

Per serveis de guies, feume un truc!

Mesmemes – (o cadenes de fa anys blogilitzades)

Ves per on que el salva m’ha passat el meme i com que jo en el seu moment li vaig passar un, doncs aquí va contestat.

Si trobeu el meme molt aborrit, mireu la secció de fotos que n’he penjades de noves!!!!! #fis#

Nom/nick:

Xavi, ostres, això del nick en tenia fa temps, suposo que xora és el nick que més he usat.

Data de naixament:

24 de Març del 1983, dels pocs dies que m’he llevat aviat.

Tatuatges:

Cap, però tinc un munt de marques, desde una cremada de planxa fins a un tall fet per un ordinador.

Has viatjat a un altre país?

He viatjat molt gràcies als meus pares, he estat a Espanya, Portugal, Andorra, Marroc, Regne Unit, Irlanda, França, Itàlia, Suissa, Holanda, Noruega, Dinamarca, Grècia, Estats Units, Canadà, Polònia, Txèquia, Àustria, Alemanya, Suècia, Luxemburg, San Marino, El Vaticà, i crec que no me n’he deixat cap.

Has estat en algún accident de trànsit?:

Greu cap, de lleus uns quants, alguns culpa meva, altres culpa de l’altre. Per sort o desgràcia tinc la ma trencada en això de fer partes. En aquest cas però, val mes quantitat que qualitat no?

Has patit alguna fractura?

Forta, no, però m’he trencat l’ombro en un accident en bici (de trànsit ara que hi penso).

Salsitxes o hamburgueses?

Mentre siguin amb carn decent les dues i les salsitxes no sigui d’aquestes de frankfurt no faig fàstics a cap de les dues. Però on estigui la butifarra negra …

Pepsi o Coca Cola?

Cap de les dues. Ni Fanta ni Trina ni cap refresc. Bueno, el Cacaolat, serveix?

Cervesa o vi?

Les dues, cada moment toca una cosa. Mira que només m’agradava el vi, però deprés de l’estada a alemanya, …, la cervesa ha conquistat estòmac.

El got, meitat ple, o meitat buit?

Sempre mig ple. Vaja, quasi sempre.

Número de sabates:

Diria que un 42, però a la meva sabateria preferida ja el saben :P.

Número preferit:

Què? Algú em pot explicar això dels números preferits?????? què m’he perdut???

Supersticions?

mmm, alguns dels meus amics ja en tenen x mi.

Estil de música que acostumes a escoltar:

Variat, a excepció del Jazz i el Blues.

Cançó que escoltes ara(o la darrera que has escoltat):

Doncs ara acabo de posar un cd amb bandes sonores, posem per exemple que escolto "Remembering Munich" de Munich o "Betrayal" de Enemy at the Gates.

Flor predilecte:

Mmm, la de carbassó que es pot arrebossar?

Disney o Warner BROS?:

Buf, depen de la película no?

Restaurant Fast Food prerit:

Bar-manolo-truita-de-patates. Encara em pregunto perquè la gent segeuix anant a les cadenes aquestes si en un bar qualsevol li prepararan un suculent entrepà de truita de patates en un santiament.

Darrera visita al hospital:

Per la iaia, però no acabo de veure el sentit d’aquesta pregunta.

Color preferit:

Tot depen del context, colors foscos com el blau o el negre potser. Surt que soc un psicòpata fent aquesta elecció?

Com et veus d´aquí a deu anys.

Casat, amb fills, i una hipoteca …? es cooooonya, nuse, com anem veient no?

Qui t´ha passat el meme ?

El salva, que li devia un meme que li vaig passar.

Qui, de tots els teus amics viu més lluny?

Crec que el Christiaan.

El millor de trobar una il.lusió?

No sabia que les il·lusions es trobessin, però la gràcia de les il·lusions es que et fan venir una força i unes ganes que a vegades costa que apareixin.

Què canviaríes de la teva vida?

mmm, ara mateix no es pot dir que tingui una rutina …. i ja va canviant soleta que té mes gràcia.

CD preferit:

Què es això dels cd’s? La gràcia és agafar les cançons variades. Deixem-ho amb "Sol" dels pets.

Millor sentiment:

La llibertat, la sensació d’espai, i les possiblitats que t’ofereix.

Primer pensament quan et despertes:

Què puc esmorzar?

Les tormentes, t´agraden o t´espanten?

Depen de on estigui, una bona tempesta sempre es bonica de veure.

Si poguèssis ser una altra persona, qui seríes?

El Bush, per fer un favor a la humanitat i fotre’m daltabaix.

Una cosa que sempre portes posada:

Mira, m’agrada la pregunta, les ulleres no val perquè les vaig canviant, igual que el mòbil, però el rellotge altímetre es el mateix desde fa tranquilament 10 anys. La corretja no.

Que hi ha a les parets de l´habitació on et trobes ara?

Postals que he comprat o m’han enviat, papers importants pel moment, una reproducció del guernica feta per mi, el diploma conforme he fet la Matagalls Monsterrat, un fotomuntatge amb una foto cada any desde el naixament fins als 18, llibres.

Que hi ha sota el teu llit?

Cargols, bosses i alguna cosa de r

Escriu algo a la persona que t´ha passat el meme:

Hola salva, quan estava llegint el meme aquest al teu bloc he pensat, tate, me l’envia a mi, fijo, i si si.

Què és el que mai faríes a una persona?

La llista de coses horribles que crec que mai faria es massa llarga no?

Esport predilecte:

L’esquí. Sens dubte. Moltes les sensacions quan esquies. Sobretot amb ta germana fent pressió darrere :P.

Tímid, o extrovertit?

Jejeje, jo diria que extrovertit, però amb un punt de tímid.

Què t´agrada que et regalin?

Llibres, llibres, mooolts llibres!

Què és el que menys t´agrada del teu cos?

La panxeta cervesera producte 100% alemany? Però bueno, ja estem fent esforços i la cosa no passarà de mare.

T´agrada llegir?

Em nego a respondre aquesta pregunta, :P, Ja ho sabeu que si, que es la meva addicció.

Quins idiomes domines?

El castellà, no!, parlo l’anglès, el francès i em defenso molt be en alemany. Entenc els italians mes o menys, se dir "tinc gana" en polac i he fet un curs d’àrab. Be, i el català alguns diuen que el parlo amb accent de fora de Barcelona.

El teu passatemps preferit?

Llegir? Passejar? Xerrar? Cuinar? Menjar? No crec que tingui un clar passatemps. I MAI he fet un sudoku.

Platja o muntanya?

Buf, muntanya sense dubte, a la platja poc m’hi veuran. Gràcies a això em queda un magnífic moreno excursionista, vulgarment dit, moreno paleta.

Equip de fútbol?

Jo ERA del Barça, però l’afició futbolera va quedar diluïda en el temps.

A qui asignes aquest meme?

A l’abril plank, que es una mica friki i en el seu moment ja em va enviar un meme d’aquestos ;).

Reformes

Feia temps que volia fer-ho, i finalment he tingut una estona per contractar un nou hosting i col·locar tota la web aqui. Això m’ha permès solucionar els problemes que tenia amb les imatges. Com podeu veure ara torna a funcionar la galeria de imatges, i com que l’Elena m’ho va comentar, he fet un enllaç directe a la secció de fotografies (a sota la imatge de dalt posa: "Fotografies"). De moment hi ha algunes de les que no havia penjat, com les de Londres o Viena, paciència que a poc a poc aniré posant-les totes.

I mentrestant també seguiré buscant feina, no se fins a quin punt pot estar be que posi aqui coses d’aquestes, però com de moment es poc, direm que tinc una entrevista a Bearing Point (consultora més rollo negocis) i que he enviat el currículum a Telefónica, on m’han dit que busquen gent. Desde aqui evidentment estic obert a noves propostes!

Per cert, com han sentat els panellets i castanyes? Jo com sempre m’he fet un fart de panallets de xocolata, en realitat sóc el Xavi palom, jo me lo guis, jo me lo com.