Marxo

Ho deixo, això d’escriure un blog no té sentit, estic frustat, deprimit i amb ganes de saltar per la finestra, no tinc comentaris, la meva carrera com a blogger ha quedat estroncada, amb una mica de sort, si deixo d’escriure posts per lleis de la oferta i la demanda en pujarà el valor…..

És conya.

(marxo) A Irlanda. L’estiu s’acaba i res millor que fer-ho amb un viatge cap a les fredes terres d’Irlanda. Poca cosa us puc dir d’Irlanda ara mateix, a part de la guiness, les ostres i el whisky. Però tranquils, a pesar de que no tenim patrocinador, hem fet un desplegament de recursos sense precedent i intentaré mantenir-vos informats de les progressions en territori de pubs. Perquè si a Alemanya vam aprofundir en biergartens, aquí toquen els pubs. A més, l’anglès se’m dona lleugerament millor que l’alemany.

Us animo també a que comenteu, perquè a aquesta web hi falta la part més important, la opinió dels lectors (exceptuant les meravelloses i agradables yaki i words)!

Fins molt aviat….

Computabilitat

Computabilitat

Normes urbanístiques de l’ajuntament de Naut Aran, Article 70 (Regulació comuna de paràmetres), secció e (espais sota-coberta):

Els espais compresos entre el forjat del sostre de la última planta i els plans inclinats de la coberta, constitueixen les tradicionals "fumerals o humaraus", podran ser habitables en tots els casos i tal sols s’afegiran a efectes d’edificabilitat en les zones qualificades com a Casc Antic (clau 1) i Amplificació de Cas (clau 2).

Aquest còmput d’esdificabilitat dels "fumerals" s’entendrà que és d’aplicació exclusivament en la zona de casc antic i d’ampliació de casc a l’hora de determinar la superficie de sostre edificable que és possible construir en un solar, considerant la superfície de la planta que té una alçària lliure superior a 1.5 metres. D’altra banda, en la totalitat de les zones , quan la planta "fumeral" no estigui vinculada a la immediata inferior -és a dir quan tingui accés independent- la seva superfície computarà a l’objecte de comprovar en la concessió de llicència que no es sobrepassa la quantitat de sostre edificable en la zona.

Vaja, clar com l’aigua oi que si? Doncs gràcies a la interpretació d’aquesta norma tant ben explicada la superfície màxima edificable pot oscilar entre 900 i 720 metres quadrats (aprox). En el cas de la casa objecte de pleit i causa de tants maldecaps, han edificat 890 metres quadrats, en el millor o pitjor dels casos un 25% més de la superficie màxima edificable. Sorprenent oi?

No ens queda més que riure i encendre un ciri.

Cuina teòrica – Pasta amb salsa de salmó fumat

M’encanta cuinar, no ho puc negar. En hi ha que fan jocs de màgia i n’hi ha d’altres que cuinen. Avui amb el Marc hem fet una mica de cada. Res millor per passar penes, preocupacions, neures i demés animalades que un bon plat de macarrons amb salsa de salmó, i uns jocs de màgia de postres. Però ves per on que som a diumenge, les botigues estan tancades, i al Marc l’he convidat quan ja feia estona que m’havia llevat. Així que he bullit la pasta i he esperat al Marc per fer-li una demostració de cuina teòrica. I es que la teoria de la cuina defineix que hi ha dos formes de cuinar:

seguint la recepta: en aquest cas implica passar abans pel mercat a buscar els ingredients que amb precisió a vegades criminal i perversa ens demanen els llibres de cuina. Especialment em fan por els del rollo "cuina per solters".

seguint la nevera: en aquest cas tenim una llista mental de productes que coneixem i dels quals mantenim un estoc regular gràcies a les nostres visites regulars al mercat.

Però hi ha una barreja de les dues, que és la que a mi m’agrada pel meravellós component de imaginació que implica:

seguir receptes amb la nevera: en aquest cas hem de buscar substituts dins de la nevera (o armari) als extravagants productes que ens demanen les receptes. I la gràcia està en veure fins a quin punt una recepta es pot tregiversar canviant els ingredients. Així a primer cop d’ull, on posa mantega, llard, o margarina podem fer servir oli d’oliva, que és més sa i aguanta millor les altes temperatures i la cuina lleugerament frenètica. O allà on posa crema de llet podem fer servir farina lleugerament cuita amb l’abans citat oli d’oliva i llet descremada. Perquè siguem realistes, lo dels colacaos amb llet sencera no a tothom li senta be i respecte la crema de llet, som un país de cafè i no de tè.

Feta la lleugera introducció que demostra que la cuina és quelcom viu i en constant movient, i que no té límits fixats, passem el que importa, a la recepta del dia. Potser ultimament m’estic passant amb les receptes, però que hi farem. I like to cook and maybe I live to cook.

Per fer aquesta interessant i senzilla recepta necessitarem:

  • Pasta (si es fresca i farcida queda millor, especialment els raviolis de formatge i espinacs)
  • Salmó fumat (el que ens quedi a la nevera, o si no uns 50 grams per persona, penseu que té gust fort)
  • Crema de llet
  • Mantega
  • Orenga i alfàbrega
  • Nous
  • Sal

Primer bullirem la pasta al gust. I mentrestant passarem a fer la senzilla salsa. Consisteix només en primer fregir el salmó tallat a trossets petits en mantega o oli. Cal vigilar una mica que no se us desmonti, pel tema de l’estètica, això s’aconsegueix amb el foc ben viu. Quan ja estigui lleugerament torradet tireu les nous. Remeneu una punteta. Espereu uns instants perquè s’integri tot plegat una mica i aleshores tireu la crema de llet i una miqueta de llet. Si no teniu crema de llet, tireu una mica de farina, fregiula una mica, i a continuació la llet. Aleshores cal esperar que es redueixi tot una miqueta fins que la salsa tingui una textura prou homogènea i veieu que està tot integrat i que no es completament líquid. Abans d’acabar tireu-li més orenga que alfàbrega. Finalment tireu la salsa a la olla on heu posat la pasta després de colar-la. Un bon parmesà a sobre serà el toc definitiu.

Fàcil, bo i ràpid! Es pot demanar alguna cosa més? Si, que et freguin els plats!

#fis#

Un posto al Sole

Malgrat he menjat força fora, feia temps que tenia abandonada aquesta secció que crec d’una utilitat primordial. No oblidem que abans de fer res s’ha de menjar, i com més ben omplert (de forma i contingut, no de quantitat) millor es fan les coses, així que dediquem un petit espai a aquest restaurant com indica el nom, italià.

Primer situemnos, el restaurant està al carrer Urgell, al costat de l’escola industrial, concretament a davant de la casa de Ferraris, té una terrasseta on es prou agradable menjar, però a dins també hi ha espai. Hi he anat ja dos cops, un amb els companys de Esade-UPC, que ens ho vam prendre amb molta calma i vam demanar una mica més de coses i el preu va pujar una mica més, i l’altra amb el Guillem, la Sara, el Marc, la Marta, el Joel, el Cristian i la Deborah, que només vam demanar una pizza i vam demostrar que encara es possible atiparse be per poquíssim més de 10 euros.

La recomanació són les pizzes, són senzillament enormes, i acabes tip. Crec que la varietat és suficient, però jo recomano la fantasia: ou, xampinyons frescos (és dificil trobar-ne avui en dia) i bacon. I el tiramisú, doncs be, no seria potser el millor tiramisú que he menjat (hi havia una mica massa de mascarpone) però era bo. Potser va faltar regar-ho tot plegat amb una mica de vinillo, però be, de moment ens contentarem amb el Merlot de Tornabous.

En fi, un lloc on crec que es menja be i on sorpen la italianitat dels treballadors (malgrat que els de dins la cuina no ho semblen tant de italians, però be, les pizzes les fan a la vista). També cal dir que a mi em va agradar més menjar a fora al carrer, perquè a dins el local potser és una mica massa petit i massa sorollós, i tampoc passen tans cotxes a l’estiu pel carrer Urgell. Per als que aneu en cotxe, no hi ha excessius problemes d’aparcar.

Espero comentaris dels acompanyants i dels que hi aneu :P!#fis#

Espera’m

Els teus ulls, que són els meus en les nits fosques, plenes d’estrelles enmig dels arbres i les planes.

El color de la teva pell, blanca com la neu que t’acaricia a l’hivern quan ets el meu abric enmig de la tempesta.

La teva veu, única, inconfusible i dolça, i la teva respiració, que s’accelera quan t’acaricio.

Deixa’m que t’agafi fort entre els braços i que et guii, cada dia, fins allà on tu i jo ens proposem, si pot ser, una mica més a prop del cel.#fis#

Com a les películes

Havia començat com una película. Despedida del Maciej al tren aturat a l’estació de Nürnberg, sota la llum de la lluna i les estrelles, a les 4 de la nit, després, desde la finestra del tren, i el moviment del tren com a símbol inequívoc de que les coses s’allunyen de forma lenta però constant. El cap per fora la finestra, com a les películes, i el compartiment per sis persones, com a les películes. I això que no considero que la meva vida sigui de película. Vaig posarme còmode, i em vaig disposar a dormir les dues hores i escaig de tren fins a Stuttgart.

Em vaig despertar disposat a sortir amb les 5 maletes (dues de grans, la bossa de l’ordinador, una bossa de ma i una petita motxilla). Vaig agafar el carro i cap al S-Bahn per anar cap a l’aeroport. Mitja hora esperant, i sense haver pixat perquè hi havia uns tios una mica rarillos al costat del lavabo, no es que tingui manies, però amb 5 maletes no es té gaire agilitat davant de res. Agafo el S-Bahn i mitja hora mes, eren les 8 quan arribava a la terminal i allà comença el calvari. I la cosa va seguir sent de película però de suspense i por…. #fis#

Mirem els actors:

Xavi: Estudiant erasmus que no sabia encara si volia marxar i que havia dormit dues hores en tota la nit.
Noia maca amb ungles lletges del mostrador: Primer agradable, després passant de tot. Les ungles eren horribles, li direm NMUL o Mulan per facilitar la comprensió.
Jefa de la Mulan: En realitat eren dos, una mes jefa i l’altre menos jefa, però les dues igual de bordes i amargades. Li direm la Jefa.
Familia de pijos: en potència, amb els seus jerseis burberris al coll a lo pijo. I la filla pija. Tota la familia era pija vaja.

Primer el Xavi es dirigeix al mostrador on Mulan factura l’equipatge, li diu que té sobrepes i que ha de pagar, el Xavi respon que per això sta la Visa (amb les paraules màgiques: “is possible Visa?”). Mulan que no es tonta i es fixa en les coses veu que el Xavi s’està intentant fer l’espavilat amb el equipatge de ma i veu el tongo, li diu que porta massa equipatge de ma, Xavi li diu que es una impressora i un ordinador, a lo que la dona diu, ves a preguntar a la Jefa. La jefa cobra el sobreequipatge i li diu el Xavi que vagi a pesar el equipatge de ma. El Xavi torna a pesar-ho a la Mulan i després de pesar-ho, parla amb la Jefa per telèfon i li diu al Xavi que ha de facturar la impressora, deixar-la a stuttgart fent de florero o donar-la a algú que vagi a Barcelona o que parli amb la Jefa. El Xavi va a veure a la Jefa per intentar parlar-ho, i després de pensar li diu a la Jefa que vol facturar la impressora, a lo que la Jefa li diu, “No, no volem assumir la el risc de dur una impressora a bord, es trencarà i l’haurem de pagar”, a lo que el Xavi li respon “me la sua tres pobles, jo vull fer arribar la bossa a Barcelona”, “No, no agafarem la impressora ni com equipatge de ma ni com equipatge facturat”. Amb això que la familia de pijos passa per allà, i quan el Xavi intenta explicar-lis el problema per demanar-los que es facin càrrec de la impressora, la Jefa el comença a esbroncar en alemany i anglés, acusant-lo de delinqüent. Finalment el Xavi decideix enviar la impressora per correu. Treu la caixa on estava la impressora i posa l’ordinador a la bossa per dur només una bossa d’equipatge de ma, abans però, treu la clau anglesa de la caixa de la impressora pq tingui el pes perquè costi més barat (si, a la caixa de la impressora tb hi havia les eines de la bici). I amb tot això es recorda de que encara no ha pixat, pixa, i es dirigeix a l’avió …. No senyors no s’ha acabat, al control d’entrada li detecten la clau anglesa i l’amable controlador li diu, que no la pot pujar i s’inicia un diàleg de besugs:

Controlador: no pots dur la clau anglesa a l’avio.
Xavi: guai, tira-la a la basura.
C: segur? no la vols donar a un amic?
X: no tinc cap amic ara mateix aqui, tira-la.
C: una llàstima, no la vols enviar per correu.
X: m’es igual, tira-la. Ja m’en compraré una.
C: però segur que vols que la tiri?
X: el meu avió surt en 10 minuts, te la regalo si tanta pena et fa tirar-la. però si us plau deixeume ja en pau!!!!!

….

I ja per acabar un cop està a punt de pujar a l’autobus per anar a l’avió li criden l’atenció, l’equipatge de ma es massa gran (molt observador també el noi …) i li diuen, s’ha de facturar, el Xavi diu que hi ha el portàtil, doncs cap problema, pilla’t el portàtil i dona’m la bossa que li poso una etiqueta i la dones a l’entrada de l’avió. Així que ja teniu el Xavi finalment entrant l’avió i passejant-se amb un ordinador (que no funciona perquè li ha petat la memòria). Finalment el vol s’enlaira. El Xavi assaboreja el suc de multifruites (pobret es adicte al suc multifruites) i les galetes de xocolata i s’adorm. L’avió aterra, les maletes han arribat be i la impressora arribarà una setmana més tard per correu…. Fosa a negre i ….

Fun is over.

El Meme

Wow, això dels memes es nou per mi, de fet no sé ni on és l’accent i si s’ha de dir memé o méme. Però bueno, com que me l’han passat, farem de bon blocaire (a pesar de que a la introducció de la pàgina em declaro no blocaire), el contestarem i l’enviarem. I la persona afortunada és …. taxan … emoció …. (de fet molta molta emoció no té pq ja li he dit que li passaria) … platerets … el salva!!!!

Apa, nem per feina:

Les tres coses que faries si fossis milionari:

— comprarme un pis amb una bona cuina (la bombolla immobiliaria ets torna lleugerament egocèntrics).
— pagar investigadors pq es dediquessin a treure draps bruts dels especuladors i polítics.
— comprar la casa del davant de Bagergue per tirar-la a terra i ferli menjar els escombros al alcalde.

Les tres coses que diries en veu alta si sabessis que ningú et recriminarà o contradirà:

[Aquesta pregunta va una mica amb doble sentit, i no m’acaba de fer el pes, perquè es evident que algú ho pot recriminar]

— Votar es una merda perquè un cop has votat sempre veus que no havies votat la opció correcta, que seria no votar però aixó li sentaria malament al teu esperit democràtic.
— Les confessions religioses són una de les formes de control mental mes perfectes que exigeixen.
— Els americans eren conscients de Pearl Harbour i les Torres Bessones (de lo segon no estic del tot segur, però ja no ve d’aqui dir animalades :P).

Les tres coses que canviaries de la teva vida, de tu mateix:

— Jo crec que encara una mica més d’emoció pot ser divertit i tot no?
— Organització potser?
— Bufff, ..

No se, quan vegi problemes aleshores ja canviaré les coses, de moment ja stic content.

Les tres coses que canviaries del teu voltant:

— L’alcalde de Barcelona.
— El sentit dels carrers de gràcia.
— La relació amb algun dels meus amics que s’ha refredat o està en coma (la relació, no l’amic).

Les tres coses que voldries que et passessin abans de morir:

— Viatjar mes
— Formar una família (tampoc cal ara eh :P)
— Que em toqués la loteria per poder fer les coses del primer punt :D!

Em sembla que m’inventaré un meme d’aquests, de totes formes eren mes divertides aquelles cadenes que eren 50 preguntes interminables sobre la teva persona, desde el nom fins a la talla dels calçotets (i no, no la se, sinó la posaria).#fis#

Carn amb suquet del Xavi

Ep! Ho se, ho estaveu esperant amb candeletes! Volieu una recepta! Doncs ara que m he quedat sense ordinador i tinc un ratet vaig a posar una recepta ben famosa. No arriba als nivells de la sopa verda, pero espero els comentaris d aquells que l han provat donant fe de com de bona es. (Perdoneu els accents, estic utilitzant un teclat alemany).

[La traduction au Francais c est a la fin ]

Per fer la recepta necessitarem:

  • Talls de carn, tall que es pela es ideal, pero es pot usar bistec o carn per estofar tallada ben fina.
  • Farina
  • Patates
  • Un parell o tres de tomaquets
  • Un gra d all
  • Llorer
  • Oli
  • Un gotet de vi negre
  • Herbetes
  • Bolets varis i diversos, preferiblement ceps, rossinyols, carreretes i xampinyons

Per comensar passarem per la farina la carn i la fregirem en oli, no cal escatimar amb loli. Mentrestant pelarem i esqueixarem les patates (esqueixar les patates vol dir tallares a trossos irregulars, clavant el ganivet i arrancant, perque treguin millor el mido). Quan la carn estigui una mica dauradeta la treurem i posarem les patates i les fregirem afegint una mica mes d oli. Es important baixar una mica el foc per tal que no sens cremin les patates. Pero tambe es important que quedin ben dauradetes abans que ben fetes. Quan les patates estan fetes les treiem i les deixem al mateix plat on hem deixat la carn, i tirem els bolets nets i tallats a lamines, si cal amb una mica mes d oli. Els bolets cal anar amb compte quan es fan perque treuen molta aigua, si treuen una mica d aigua, no la llencem, tiremla al plat on tenim les patates i la carn. Un cop els bolets estan fets els retirem.

Un cop ja ho tenim tot al plat, rallem el tomaquet per fer una salseta, posem una mica mes d oli, esperem a que estigui ben calent, i tirem l all tallat petit, esperem uns segons perque es dauri, i tirem el tomaquet rallat. I fem una salsa tomaquet monda i lironda. Tirem alguna herbeta i al cap d una estona una o dues fulles de llorer. Esperem a que el tomaquet estigui ben cuit i tirem tot el que teniem al plat apartat, la carn, les patates i els bolets. Barrejem una mica, i tirem aigua que cobreixi una mica, sal i el gotet de vi i una mica de farina. Remenem be i esperem uns 10-15 minutets perque es redueixi i la salsa quedi ben integrada. O fins que la olor sigui penetrant i no ens permeti esperar mes.

Evidentment aixo s acompanya de pa de pages i un vinet negre. Bon profit!

Maintenant on va faire la traduction au Francais, excuse moi le francais et les accents mais je suis sur un clavier allemand.

Pour faire la viande on a besoi de:

  • Mourceaux de viande bien fins, veau ou boeuf.
  • Farine
  • Pommes de terre
  • Un pareil ou trois tomates
  • un ail
  • Laurier
  • Huile
  • Un petit verre de vin rouge
  • Herbes
  • Champignons, ceps, ou des autres

Pour commencer on va passer la viande par la farine, et aprés on va la frire en huile un peut abondant. Quand la viande est doré, on va peler et couper les pommes de terres en petits morceaux, il faut faire des morceaux irreguliers parce comme ca l amidon va aider a integrer la sauce. On met un peut plus d huile et on frit les pommes de terre. C est plus important que les patates deviennent dorés avant que cuites. Apres on laisse les pommes de terre au meme assiette que la viande. On continue avec les champignons, on les a nettoyé, et coupé en trés fines lamines, on mit un peut plus d huile et on le frit. Il faut faire attention avec les champignons parce qu’ils jettent de l eau, pas de probleme, on mit cette eau au assiette avec les pommes de terre et la viande. Quand les champignons sont dejà frits, on les laisse au meme assiete que les pommes de terre et la viande.

Quand tout et frite, alors on fait de la sauce a tomate. On rape la tomate pour avoir du jus de tomate. On mis de l huile a la poéle, on attend a qu’il soit bien chaud et on jette l ail bien coupe, on attend quelques secondes pour qu’il devient doré, et on jette le jus a tomate. Quand la tomate est bien frit, on mit des herbes et le laurier, on attend un peut et on ajoute la viande, les champignons et les pommes de terre. On mélange un peut et on ajoute de l eau, le petit verre de vin et du sel. Et on attend a que tout soit bien integre, environ 10 ou 15 minutes. Et voila, Bon appétit !

Comme toutes les recetes, je doit la dediquer a quelqun, celle ci la c est pour Marion :)!#fis#

Sota la pluja de Baviera

Les coses sembla que tornen al seu ordre imperturbable, a Alemanya torna a ploure i a fer fred per les nits i jo sembla que torno cap a casa. Però abans, he aprofitat per fer les últimes bojeries amb la companyia del Sergi, la Sara, el Guillem, el Cristian i la Deborah. El Sergi va prometre que m’els duria, i fins aquí han arribat, només faltava un llacet i una enganxina que posés, "felicitats", llàstima que el meu aniversari no és fins al Març, espero que no es tracti d’un regal avançat!

Però no va ser fàcil, la pluja va fer acte de presència cada dia i amb diferents intensitats i vam haver de solucionar alguns problemes logístics: primer calia mouren’s a tots 6, per això vam buscar-li un germanet al 307, un Mitsubishi Colt de lloguer, tot blavet i monicu que tot i que requeria una mica d’imaginació a la hora d’adelantar es va portar com un campió tots els dies. I d’altra banda calia posar a dormir 6 persones a la meva habitació, això ho vam solucionar convertint l’habitació en un gran llit, 2 matalassos individuals i un inflable de matrimoni i apa, la festa! al menjador tampoc hi cabiem de meravella, però la primera nit vam organitzar un sopar per a 9 persones, el rècord d’aquella cuina crec. També s’ha de dir però que els del sud tenim certa tendència natural a cridar i fer xivarri, i això a la chinesa gran li va sentar fatal, i ens va donar el toc d’alerta un parell de cops, de totes formes em va sorpendre que els ho va dir a la resta i no a mi. Seré mig alemany i estaré calladet ja?

Solucionats els problemes logístics només calia moure’s! Primer va ser una volta per Nürnberg, amb Dokuzentrum, 3 im Weckla i Biergarten inclòs. Per sort aquell dia va acompanyar mínimament el bon temps. A destacar les hores a les que vam acabar anant pel món, així que tampoc ens havia de sorprendre trobar-nos el supermercat tancat.

L’endemà tocava excursió a Ingolstadt, on està la central de Audi, després de llevar-nos "aviat" i anar a buscar el cotxe de lloguer (on amablement ens van convidar a un cafè) i menjar-nos els 100 i algo kilòmetres que hi ha fins allà, ens van rebre a la fàbrica. On vam poder observar tot el procés de fabricació dels audis A3 i A4. Després de 2 hores caminant per dins la fàbrica, vam fer una volta ràpida al museu i vam anar a menjar, perquè es feia tard i calia anar fins a Regensburg. Trobar el lloc per menjar no va ser tant fàcil, per no tenir mapa de la ciutat vam acabar en un carreró sense sortida al casc antic. Però tot es va solucionar, vam trobar el parking que buscavem i apa, a menjar i altre cop al cotxe! Regensburg estava trist, malgrat ser dia de cada dia, ja eren les 7 i pico (vam aprofitar per anar al súper) i la pluja no acompanyava gaire. Però be, volteta per veure que es tracta de la ciutat més al nord d’itàlia, salsitxa amb xucrut de rigor i cap a Nürnberg, perquè l’endemà tocava München!

Entrar a Müchen no es tant fàcil com pot semblar, però finalment vam arribar a temps de veure els monigots ballant a dalt de la torre de l’ajuntament. I després a donar una volta pel centre i pels parcs. El menjar el vam solucionar alguns amb una pizza i altres amb coses del súper, però tots menjant assentats en un banc al costat d’una església. Misteriosament el temps es va aguantar i no va ploure en cap moment. Però mentre estavem a la torre de l’ajuntament es veia en la llunyania una tempesta violenta, amb els seus núvols grisos, i es sentia el vent que precedeix a la tempesta. Ves per on em va agradar aquella situació. La tornada però va ser apoteòsica, no vam recordar què passa a la sortida de les grans ciutats els divendres a la tarda, bàsicament vam fer el pagès!

Dissabte vam desestimar d’anar als alps o al bosc bàvar perquè el temps no acompanyava gaire, així que vam anar a la vall de l’Almüth, on per sort el sol ens va acompanyar bastant. I vam poder veure castells, la vall i algun poblet d’aquests típics alemanys. També fins i tot vam poder menjar a la gespa al costat d’un riuet. Això si, acompanyats per vespes, perquè si una cosa toca la moral aquí són les vespes, MAI n’havia vist tantes! I malgrat sembla que no facin res, vulguis que no sempre hi ha aquest pànic irrefrenable. La gràcia d’aquell dia era arribar a les 7 a la festa de despedida de la Marion a la que estavem convidats, a les 7:40 arribavem a casa i comencavem a fer les truites de patates que volia dur (una amb ceba i l’altra sense), a les 8:10 acabem les truites i a les 8:20 entravem a casa seva. Dos rècords en un, el d’arribar tard i el de fer dues truites amb menys temps, i deu ni do com de bones van quedar!

Diumenge era dia de relax, així que cap a Franken Jura després de despertar-se tard i prendre’s les coses amb calma. Això si, acompanyats per la pluja tot el dia. Es va anar aguantant mentre visitavem potenstein, la vall del riu pegnitz, dinavem en un restaurant super autèntic (a 1.5 euros el mig litre de cervesa) i començavem a visitar Bamberg. Però a la meitat de la visita, la pluja ens va fer marxar corrents del poble, i mira que és preciós quan no plou, però allò va ser massa i vam marxar corrents cap al cotxe i cap a Nürnberg, per començar a preparar les coses per la seva tornada.

Be, no se’m donen gaire be els resums, però aquesta es la història i així els l’hem explicada, potser ha sortit un post una mica gran i llarg, però que no reflexa ni de bon tros la ilusió que m’ha fet que m’hagin vingut a veure :)! Això m’obligarà a anar-los a visitar allà on ells vagin! Ja només em queda desitjar-los que el viatge de tornada que stan fent ara els vagi de meravella i que ens veiem ben aviat!

#fis#

Crueltat Mullada

Dachau, Mauthausen, Flossenburg, Auschwitz, Buchenwald, Treblinka, Mittelbau, Ravensbrück, …. i altres noms. Ressonen en la consciència de la humanitat, o si més no en la consciència que té temps per pensar-hi i que hi vol pensar. I es possible que ressonin de forma eterna, com a mostra de l’horror que l’home mai s’havia pogut imaginar. Però que malgrat tot, ha existit, existeix i per sort o desgràcia (mai es bo jutjar a la lleugera) seguirà existint.

Si, sembla que al final s’ha decidit a ploure, fa més fresqueta i cau aigua del cel, acompanyada de llamps i trons. I si, al final he anat a un camp de concentració. Dachau és un poble que es troba al costat de München i on es va construir el primer camp de concentració de l’Alemanya nazi. No es tractava d’un camp d’extermini com Auschwitz, principalment era un camp de presoners però no li faltava la càmara de gas per eliminar de forma neta, eficient i també cruel, a aquells presoners polítics o poc afectes al règim que ja no eren aptes per a treballar, i que d’una forma o una altra van trobar a la fi aquell tros de pau i llibertat que anhelaven perquè el món en què vivien ja no els podia girar més l’esquena. El treball us farà lliures, Arbeit macht frei, això deia la porta d’entrada, una mostra més de la racionalitat i bogeria que movia el moviment nacionalsocialista alemany.

Visitar un camp de concentració és una experiència força depriment, i si plou i el cel es gris les paraules no surten i el silenci queda com una forma més de recordar aquells que van ser empresonats, torturats, maltractats, obligats a treballar i exterminats, però també als que van alliberar quan ja semblava que tot s’havia acabat i als botxins alguns per la seva crueltat, i altres per la seva ignorància. Però no crec que hagi de ser així, crec que se n’ha de parlar, de reflexionar, de buscar-ne les raons i fer el possible perquè no es repeteixi.

Potser ha quedat lleugerament demagògic el post, què li farem, per un moment que he trobat per penjar-lo, ja el jutjareu vosaltres. Demà marxa la Núria, amb qui hem donat voltetes x aqui i fins i tot ens hem pres la molèstia d’anar a fer una birreta a München, i demà també arriben el Sergi, la Sara, el Guillem, el Cristian i la Deborah, de moment per ells ja he reservat el dijous una visita a la fàbrica de Audi, ens en relagaran un :P? I per acabar, fer-vos notar que he posat una tira de fotos, perquè algú ja m’havia dit que faltaven fotos, concretament sé de la Deborah, a qui dono records si llegeix això, i a la Tamara, una simpàtica austríaca a la qual dono ànims a seguir llegint en català.

#fis#