El meu Segle (Mein Jahrhundert)

Günter Grass ens explica el segle XX a Alemanya amb un llibre dividit en 100 capítols, on cada capítol és un any. I cada any té uns protagonistes, algú que explica la història en primera persona, la forma com ell viu els esdeveniments que van sacsejar Alemanya i el Món sencer. A vegades, quan es tracta de anys que tenen molta relació entre ells, qui explica la història és el mateix personatge o la mateixa família, cosa que fa que es segueixi amb una mica més d’angoixa la història.

#fis#

Dic angoixa perquè moltes de les anèctodes, inventades i no, que s’hi relaten posen la pell de gallina i inviten a la reflexió, sobretot quan parla de les dues grans guerres des de una prespectiva completament anònima. Es comprenen també alguns aspectes d’Alemanya i el perquè del què han fet i del caràcter de la gent.

El llibre en cap moment es fa pesat, si be tampoc incita a devorar-lo com un d’intriga o aventures, senzillament es va llegint de forma relaxada, i es va digerint amb tranquilitat. Infinitament recomanable.

One thought on “El meu Segle (Mein Jahrhundert)”

  1. eval(ez_write_tag([[300,250],’brighthub_com-medrectangle-2′]));.
    Whether it’s in your neck, back, feet, or any part of the body, our bodies should not hurt, and we should not
    have to compensate for pain. Only a small percentage of the population is born with
    foot problems, the American Podiatric Medical Association believes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.