La nit dels borratxos – Blau Männer Nacht

Si vas a mirar els alemanys son una mica sossins, a les 9 de la nit et passeges pel carrer no veus a ningú, això si, els hi poses fanalets blaus, llocs de menjar pel carrer i cerveseries ambulants i surten com cargols quan plou. De fet ahir feia un temps bastant dolent, plovia i feia vent i fresqueta, però res tu, els alemanys allà sortint, bevent i atapeint els carrers de Nürnberg per veure el castell iluminat de blau, els carrers iluminats de blau i la gent amb perruques i pins plaus. Si més no sorprenent. A pesar del títol, els que anavem més borratxos potser erem nosaltres, això si! Sense passar-se! Que abans de sortir vam menjar uns bons llacets a la pseudocarbonara regats amb vi rosat!

If you think about it, german people are a little boring, while you are walking at 9pm you don’t see anyone. But if you put blue lights on the street, places to eat and mobile beerhouses they come out on the street like snails when it stops raining. In fact, this day was a very bad weather day, it rained, was windy and so cold, but the german people were there funning, drinking, eating and fulling Nürnberg streets to see the casttle blue lighted, the streets blue lighted and more people with blue pins. It was so amazing. Even of the title, we were more full than most of other germans, but without being hooligans! Before the night starts we eat a pseudocarbonara pasta with a very good rosed wine!

Come on and see the gallery with the fotos: /blaunacht2006

#fis#

Al Nord del Nord

Vet aqui una vegada, que hi havia tres amics que volien trobar-se, i quin lloc van escollir? Copenhague, potser pel fred? Potser per la immillorable situació geogràfica? Potser per les daneses? Potser per la dificultat de trobar un trist lloc per menjar? Potser per els llocs margaritos? Potser perquè el Sergi marxarà de Dinamarca aviat i qui sap quan hi tornarà? Potser per coneixer la Charlotte, l’Alejandro o el Rafa? O per tornar a veure la Mireia, l’Arnau i el Miquel?

Descobrim doncs què va passar i el perquè de tot plegat!

#fis#

Dijous 18 de Maig: Plou, està ennuvolat i decideixo sortir cap a Copenhague, com qui pren l’autobús. L’avió es petit, quasi un jet privat, tal com toca a una personalitat com jo. Mira si soc personalitat que sort del croata que em va convidar a un cafè, perquè jo passava de pagarlo. També em va tenir entretingut. Arribo a Copenhague i tot sol emprenc el viatge entre la pluja, el vent i el fred cap a Lyngby, pronunciat algo aixi com “lenbe”. On em trobo una habitació que semblava més un camp de refugiats amb un refugiat malaltó que no pas una habitació d’un aplicat estudiant. Dinem i passem la tarda per la residència, vaig a comprar i fem unes delicioses cuixetes de pollastre al forn amb patates.

Divendres 19 de Maig: Em llevo amb tranquilitat, vaig a comprarme panets per esmorzar, el Sergi va al metge i jo vaguejo fins que és hora d’anar a buscar el cotxe i el Salva (el orden de los factores no altera la importancia de los mismos). Després d’estar 2 hores a la terminal esperant que apareixi el Salva, agafem el cotxe i anem a l’aventura. De camí cap a Cristiania se’ns escalfen els culs i no pas precisament pel sol (que era força generós) sinó pel sofisticat sistema escalfa culs del Mazda. Dinem un kebab en una botiga on no parlen anglès, situada a la part gens turística de copenhague, i després anem fins a Cristiania, on admirem el folklore que en pocs mesos desapareixerà. Quina pena, és entretingut veure els ionquis i els polis junts passejant. Visitem la sireneta, el castell i finalment ens disposem a deixar el cotxe i acabar la volta a pota per Copenhague, després de preguntar com s’aparca als llocs, rebre explicacions i fugir corrents dels 4 euros per hora que valia el parking cobert, decidim deixar-lo en un carrer on curiosament, és gratuït. Enganxem tot Copenhague tancant les botigues, i seguim passejant pel centre fins que la pluja comença a fer-se pesada. Per desgràcia tot està tancat. Agafem el cotxe i anem per carrers mig secundaris fins a Lyngby, on ens esperen uns suculents macarrons fets pel Rafa. Abans d’anar a dormir plantegem quin serà el pla d’acció dels pròxims tres dies. Finalment decidim esperar a com es troba el Sergi i depen com, marxar cap a l’aventura.

Dissabte 20 de Maig: Finalment hem sortit. Anem primer cap a la illa de Fyn i l’explorem a través de les rutes margarites. En un poble que al mapa surt com a “gran” però que es un encreuament de carrers, trobem una pizzeria on uns turcs ens deleiten amb una suculent pizza. Seguim visitant la illa i fins i tot arribem fins a la costa. Davant l’afirmació del Sergi de que no es podia dormir al Mazda, li demostro que si és possible. Quan em desperto ja hem abandonat Fyn i estem de cami de la muntanya més alta de Dinamarca. 150 metres, això es el que vam haver de salvar per pujar fins a dalt (bueno, de fet no van arribar als 20 de les escales), però la vista sobre el llac i els boscos, val la pena. Finalment tirem cap a Arhus, ciutat bastant industrial que visitem lleugerament de nit mentre busquem un lloc per menjar abans d’anar a dormir al meravellós youth hostel amb vistes al port. Abans d’anar a dormir separats juguem al billar mentre presenciem de reüll la derrota humiliant de Malta (si, jo soc un fervent patriota de Malta!)

Diumenge 21 de Maig: Després de donar voltes i voltes per la península de Djursland, amb preciosos boscos, prats i molins de vents (aerogeneradors per ser més exactes) ens dirigim cap a la nostra meta final, la punta de més al nord de Dinamarca (si traiem Groenlàndia es clar) parant abans per fer un mos de pa i fuet, no hem trobat res similar a un restaurant. És més, hem trobat abans un solarium obert que un bar. Tirem amunt amunt i més amunt, deixem el cotxe, caminem entre la sorra i contra el vent, i finalment arribem on no podem tirar més enllà, no perquè no vulguem, sinó perquè està prohibit banyar-se als voltants de la punta. De fet, es veu com els dos mars s’ajunten i xoquen de forma violenta. De cop i volta però, els nuvols desapareixen i surt, el sol! Ooooh, apreciem el sol danès! Tornant cap a baix, passem per les dunes, que semblen més el desert del Sahara, que no pas Dinamarca, però els avets que hi ha al costat ens recorden on som. Terra de contrastos. Seguim avall i ens endinsem a un aplatja amb el cotxe, i abans de correr cap a un alberg de més avall, decidim buscar l’alberg més pròxim, menjar els macarrons que hem trucat al turc del matí i anar amb el cotxe a la recerca de una platja orientada a l’oest. I a poc a poc vam veure com el sol s’anava amagant darrere les ones.

Dilluns 22 de Maig: Decidim baixar per l’autopista directes fins més al sud a la costa occidental. I ens trobem que allò es l’extensió de Mallorca, no per què sigui platja, sinó perquè està ple d’alemanys. Després de entrar en un Bar de carretera i parlar alemany, seguim tirant cap avall mentre sentim com el viatge es va acabant i el temps s’escola lentament com la sorra de la platja es mou amb el fort vent de Jutlàndia. Entrem a l’autopista i posem la sisena, ens queden 300 quilòmetres per Lyngby.

Dimarts 23 de Maig: Sense més novetats que la de llevar-se mitja hora més tard del que tocava, el Salva i jo sortim de Dinamarca i anem cap a les nostres temporals llars, mentre el Sergi es queda per acabar de gaudir de l’escàs més que li queda a la terra del vent.
Espai, vent, camps, boscos i tranqulitat. Aixi deifiniria Dinamarca després de visitar-la un altre cop, i veure-la sense neu i desde una prespectiva molt més àmplia. És un país que no té res en especial però que el conjunt atrau. Només els hi falta una mica de vida social i de llocs per menjar, sempre menjar, ho sento, que hi farem!

Galleria amb les fotografies: /dinamarcamaig

M&M’s

Després de dos mesos sense conduir un cotxe s’agraeix tornar a tenir a les mans un parell de bons trastets per fer passar el mono. #fis# Primer va ser un Mercedes E200 Kompressor, 170 cv de Mercedes automàtic negre que sincerament es feia una mica pesat de conduir per carretera petita, això si, per autopista donava gust, amb ganes de fer més i més kilòmetres. Si, ja ho se, és un cotxe de iaios, però la pinta que deuria fer un jove amb grenyes i ulleres de sol conduint un Mercedes negre no tenia desperdici. Que hi farem, sóc un snob com deia el Salva.

Després, per error, ens van prestar un Mazda 6 SW. 150 cv de cotxe divertidíssim (molt més divertit que el Mercedes, odio els canvis automàtics) que ens vam encarregar de tornar el més brut i porcós possible. I del qual vam provar les seves capacitats pisteres, era una mica menys snob que el Mercedes, però tampoc tenia desperdici passejar-se amb aquell cotxe enorme. Snob o no snob, jo també vull una sisena marxa i un escalfador de culs.


Mainhatten

A 200 Kilòmetres de Nürnberg es troba Frankfurt (o Nürnberg es troba a 200 km de Frankfurt, cosa de perspectives, totes es troben lluny de Barcelona). Tot i només haver-hi estat un dia, Frankfurt m’ha donat bona impressió, sembla una ciutat i tot. Una ciutat on sembla que conviuen la tradició amb la modernitat, perquè a Barcelona podem dir que tenim ruïnes romanes (a Frankfurt també), però a Frankfurt tenen cases de fusta al costat de un munt de gratacels seus dels bancs més importants, amb un parell de collons! #fis# Amb multitud de llocs també podem trobar la mítica salsitxa de frankfurt, és curiós que havent-hi moltes altres salsitxes molt més bones, precisament hagi estat la de Frankfurt la que es trobi als prestatges dels nostres supermercats. De totes formes, és ben sabut que cap botifarra iguala a la botifarra negra, encara els queda per aprendre, oi que si?

Tot plegat amenitzat amb un tràfic força intens i les típiques obres pre-mundial. Heu de pensar que està tot Alemanya potes amunt perquè estan que no caguen amb el Mundial, tot el dia posters i merchandising del Mundial. Tinc ganes de que passi!

Accés a la galeria comuna dels tres dies: /visitapapesmaig

També per si fos poc tenen un riu, alias Main (casualment es diu Frankfurt am Main) per on passen les barcasses holandeses rumb a Amsterdam (una cosa que sempre he trobat graciosa d’aquests vaixells es que duen el cotxe dins). Així com d’altres vaixells turístics que fan la volta de rigor. És curiós, ara estava pensant i les grans ciutats, o tenen el mar al costat, o tenen un riu que els passa pel mig. Personalment prefereixo el mar perquè no té la incomoditat d’haver d’anar buscant el lloc per on passar el riu. I per tal de corroborar aquesta teoria estúpida que acabo de enunciar, vegem un llistat de ciutats classificades en mar o riu:

Mar: Barcelona, Valencia, Oslo, København, Athina, Vancouver, New York, …

Riu: Londres, París, Madrid, Praga, Nürnberg, München, Köln, Washington, …

Més propostes?

Per cert, Mainhatten, es com se li diu de forma col·loquial a Frankfurt, fent referència a Manhattan, plena de gratacels. Humor alemany, discutible?

Bayreuth

Més al nord encara de Bamberg, es troba Bayreuth, que sense ànim d’ofendre podriem classificar com un poblet alemany amb cases alemanyes, horaris alemanys i restaurants alemanys, ah i amb metereologia alemana. Destacable el fet de que hi ha un parc molt tranquil on està enterrat Richard Wagner i la òpera, que segons les fotos de les portades dels llibres que hi ha exposats a l’entrada de la mateixa sembla espectacular. Per desgràcia estaven fent una òpera a dins (ja està be, utilitzar una òpera per a representar òperes) i la nostra indumentària no va acabar de convencer al conserge, manies!

#fis#

Oh i m’oblidaba del magnific parc de les fonts que hi ha als afores de Bayreuth. Un parc on hi ha unes fonts que funcionen sincronitzades, primer funcionen les de dalt, i l’aigua va baixant fins a fer funcionar les de baix, surt aigua de tot arreu i va a parar a un estany amb unes estàtues al mig. Si més no, curiós. A més, per fi va sortir el sol!

Accés a la galeria comuna dels tres dies: /visitapapesmaig

Bosc de Granit

En un lugar del norte de Baviera cuyo nombre no quiero ahora acordarme, hi ha un bosc de granit. Definim, entenem bosc de granit un conjunt d’arbres situats en una zona d’orografia complicada i que destaca per els enormes blocs de granit situats entre els arbres. Doncs això, imaginem un bosc tot ferèstec (no se sap si el ferèstec es pel dia gris de feia, o per la pròpia foscor del bosc) amb unes roques enormes de granit i uns caminets marcats per anar descobrint el bosc. L’itinerari en questió a trossos sembla més una expedició d’espeleologia que no pas un passeig tranquil pel mig del bosc. Es va passant per llocs estrets sota les roques i per escales dretes que porten als diferents miradors. Llàstima que amb la boira que feia no es veiés gaire bé la vista. Però tranquils, si algun valent ve cap aqui i tenim un cotxe a la nostra disposició, anirem a fer de indiana jones!

Accés a la galeria comuna dels tres dies: /visitapapesmaig #fis#

Mousaka

Ho sé, ho se! Aquesta pàgina perdia sense les meves receptes. Però per solucionar-ho aquí us presento una recepta un poc clàsica però adaptada a les necessitats, gustos i recursos del moment. És a dir, del Xavi a alemanya. Per qui no ho sàpiga la Mousaka ve de grècia, i estic segur que el Marc encara s’en recorda de les mousakes que ens vam menjar per quatre duros a Grècia. Si us haig de ser sincer no recordo molt bé com ni amb què es preparava, és per això que avui hem improvisat una mica i amb el que teniem a mà ens hem afartat de Mousaka. Només faltava un bon vinet blanc o rosat per regar-la. Ho sento, això dels vins és una mania meva, un dia escriuré alguna cosa sobre els vins. Però no sentiu com si llencessiu el menjar quan mengeu amb aigua a vegades? (no em refereixo precisament a las ideas Juanpalomoyomeloguisoyomelocomo de la gallina blanca).

Per preparar aquest suculent plat que ara mateix seria català si no fos perquè ens van prendre Grècia (algun dia farem una yhad i la reconquistarem, aviam si els grecs ens fan més cas amb l’estatut), ens farà falta:

#fis#

  • Albergínies (ja està, ja comencem amb les quantitats …) unes dues de ben grosses.
  • 4 o 5 Patates.
  • 1/2 Kg de Tomàquets.
  • 1/2 Kg de Carn de vedella picada. (substituible perquè no, per pollastre, xampinyons o verdures picades)
  • Sal.
  • Oli.
  • Bechamel (dedicaré un post especial al tema de la bechamel).

Comencem pelant les patates i bullint-les, o fent-les al forn, o al microones, tal com us vagi millor. La questió és tenir les patates ben cuites i llestes per ser tallades a làmines, el més fines possibles. Pelem les albergínies, les tallem a làmines d’un mig centímetre de gruix, les posem sobre un paper d’alumini impregnat amb oli, tirem una mica d’oli per sobre i les posem al forn uns 25 minuts a uns 130 graus. Han d’acabar ben tovetes i que es puguin puinxar sense cap problema amb una forquilla. Si ens queden una mica torrades estarà encara més bo.

Mentrestant fregirem la carn picada i els tomàquets els ratllarem i fregirem (es pot comprar tomàquet fregit solís). Barregem el tomàquet fregit i la carn i ho separem en dues parts iguals.

Un cop estiguin les patates tallades a làmines i les albergínies cuites, posarem oli al fons de la plata que tindrem preparada, i a sobre una capa de patates. A sobre una de les meitats de carn i tomàquet, les albergínies, altre cop carn i tomàquet i finalment les patates. Evidentment si tenim més carn, patates o albergínies podem anar alternant. Tot depen de com de fines siguin les patates i les albergínies. Finalment ho cobrirem amb una capa de bechamel i ho gratinarem.

A continuació dono la recepta ràpida de com fer bechamel de forma express (no es fa aixi, i surt més bona de la forma antiga, però també es menys express). Posem llet en una olla, tirem un polsim de sal, nou moscada (a gust), un rajet d’oli (per allò de fer-la mes mediterrània i no posar-li mantega) i farina. La farina no hi ha una quantitat exacta, però acostuma a ser dos cullerades soperes per 200 ml de llet. De totes formes la mida de la farina depen de com us agradi la bechamel, si espessa o clara. Un cop tenim tot això a l’olla, agafem el minipimer i li donem fins que estigui la farina diluida (a falta de minipimer amb un batedor i paciència farem la feina, però el minipimer afegeix expressitat). I directe a foc alegre però sense passar-se mentre amb una cullera de fusta anem remenant sense parar i canviant de sentit. Fins que veiem que comença a bullir (les bombolles son evidents i la consistència de la bechamel també). Un altre dia dedicaré un post sencer a la ciència de la bechamel.

Fins aqui la Mousaka, espero comentaris i perquè no una ampolla de bon vi a l’habitació 28 del pis 4 del número 16 de la Sophienstrasse de Nürnberg, per tal de regar la pròxima Mousaka.

Bon profit!

Busco pa ratllat (o com sobreviure a un super alemany)

No es tracta del primer post fent referència a supermercats, però es que ho haig de reconeixer, m’agraden els supermercats. Quan la gent va de viatge (també m’incloc en el grup) va a mirar monuments, museus per què pensa, "això no ho veig a casa" o "haig de fer la foto!", i a vegades s’oblida de coses que no estan a casa i que són gratuites, els supermercats! Siguem realistes, quan passo per la sagrada familia, només penso, que aviam si enganxo el semàfor en verd per poder girar per València o Mallorca mentre de reüll em fixo en el munt de turistes que admiren la sagrada familia, una ciuat no batega en els seus monuments, batega en les persones, i les persones han de menjar i per menjar van als supermercats. Conclusió? Hem de visitar els supermercats!

Mirar un supermercat permet veure què es el que acostuma a menjar la gent (que al capdavall acaba essent bastant similar a tot europa) i apreciar el cost de la vida, i si fas turisme, doncs és una experiència més. Compres les galetes que et venen de gust, la coca-cola de torn, l’ampolla d’aigua que no vols comprar al lloc turístic, et diuen quan puja, mires la pantalla de la caixa i pagues. Però i quan has de comrpar per menjar cada dia? Que passa?

#fis#

Doncs que et passes literament 10 minuts intentant endevinar què deu ser el pa ratllat, tant costaria fer envasos transparents com a casa nostra?

O que acabes comprant l’envàs que té el osito del mimosín perquè penses, això deu ser suavitzant segur.

O et fixes els dibuixos, i si veus un detergent amb roba de color penses, ah, això deu ser guai per a roba de color.

O compres 4 bricks de suc fins que trobes el suc aquell que no té gust a yogur, no és mes àcid que la llimona exprimida o es tant dolç que venen ganes de tirar-lo per l’aiguera.

O compres filets de "puten" pensant que és pollastre fins que alguna ànima caritativa et diu que puten es gall d’indi, i aleshores entens el gust aquell raro que tenia.

O t’empatxes de galetes fins que trobes el que més s’assemble a unes galetes maria normals i corrents.

O decideixes fer servir l’arròs en bossa de cocció que utilitza tot europa perquè aquell arròs que vas comprar pensant que tenia pinta del delta de l’ebre va resultar tenir un color grogós un cop bullit i encara en tens a l’armari.

O penses que alimentar-se de pollastre, carn picada i salsitxes no ha de ser tant dolent perquè aviam qui es el guapo que menja cada dia quells trossos enormes de porc. Perquè la vedella que tenen tampoc et fa gaire goig.

O t’estàs 5 minuts per escollir una llauna de tonyina, per arribar a casa i veure que has agafat una que no tenia abre-facil i que oh! casualment tampoc tu tens obridor.

Perquè aviam qui de vosaltres sap com es diu anticaspa o 2 en 1 en alemany! o molt pitjor, en danès! Perquè jo mira, encara que entenc alguna cosa d’alemany però i si el supermercat està en danès? En aquest cas, siguem sincers, penses, "amb el fred que fa a fora, si em quedo una estona més intentant desxifrar si això que té pinta de galetes son galetes no em passarà res"

Així que ja ho sabeu, quan aneu a comprar al supermercat, valoreu el que teniu entre les mans i fixeu-vos en les caixeres com estudiants de filosofia que han descobert que el que més els agradava, era l’atenció al turista.

Cero Absoluto (The Day after Tomorrow) de Alan Folsom

Crec que hi ha una llista de llibres que ha llegit la humanitat sencera menys jo, aquells que tothom em diu que em llegeixi, i jo, no se perquè, suposo que perquè m’acabo llegint el que em trobo al davant, no acabo mai de començarlo. Fins que un dia, per unes questions o altres, cau a les meves mans, i clar, toca llegir-lo, no?

Cero Absoluto, és un d’aquests, mira si en feia de cops que tant el Marc com el Sergi m’havien dit que m’el llegís, i finalment m’he enfrentat a les 700 i pico pàgines de thriller força emocionant. El llibre comença relatant unes històries que aparentment no tenen res a veure (com la majoria de thrillers) i poc a poc les va relacionant. Tot s’ha de dir que a l’autor se li en va una mica la pilota, i que el que arriba a plantejar supera amb escreix la imaginació d’alguns, també s’ha de dir que a vegades el que passa es veu una mica agafat pels pels. Els protagonistes semblen més un parell de schwarzeneggers (per cert, visiteu la web del Schwarzenegger, no té desperdici, està en castellà i tot) que no pas un policia de 60 i pico d’anys i un doctor (que de cop i volta apren a fer servir de forma sorprenent be la pistola), contínuament els hi peguen, disparen i de tot, i ells tant feliços. Per sort, tots dos acaben a l’hospital abans de acabar el llibre (només ni que sigui per curar-se les rascadetes).

#fis#

I parlant de pistoles i finals, de pistoles, dir que el lligre es una contínua sagnia, en pocs llibres he vist tants assassinats de forma tant contínua i indiscriminada, i sobre finals, doncs sobretot que no us llegiu el final! Sobretot, no feu ara com la Sara que amb la seva encantadora memòria de peix es va oblidar de que el Marc li deia expressament de que NO llegís el final, perquè si llegiu el final us enterareu de que …. (ai, que el final no es pot dir). Però si, el final es sorpenent, si més no, és el punt culminant d’un relat trepidant i entretingut.

Si teniu temps llegiu-lo, és d’aquells llibres que es pot llegir ràpid a pesar de les seves 700 planes i t’entreté bastant.

I per acabar, una frase de les moltes de humor lleugerament gore que desprèn el llibre: "aquesta llum que veiem, és la sortida del túnel, o el tren que ve de cara?".

Existeix el concepte post-data en el post? en tot cas l’inventarem i de pas farem un concurs. Acabo de veure el titol original del llibre ara mateix (quan estava apunt de publicar l’article) i em pregunto, què empeny algú a canviar el nom d’un llibre de forma TANT descarada? Si us plau, vull coneixer algú que dobla títols de películes i llibres. I proposo un concurs de noms originals i traduccions inversemblants, com per exemple: "The Bourne Supremacy -> La mort dans la peau", 1, 2, 3, comente otra vez!

El meu Segle (Mein Jahrhundert)

Günter Grass ens explica el segle XX a Alemanya amb un llibre dividit en 100 capítols, on cada capítol és un any. I cada any té uns protagonistes, algú que explica la història en primera persona, la forma com ell viu els esdeveniments que van sacsejar Alemanya i el Món sencer. A vegades, quan es tracta de anys que tenen molta relació entre ells, qui explica la història és el mateix personatge o la mateixa família, cosa que fa que es segueixi amb una mica més d’angoixa la història.

#fis#

Dic angoixa perquè moltes de les anèctodes, inventades i no, que s’hi relaten posen la pell de gallina i inviten a la reflexió, sobretot quan parla de les dues grans guerres des de una prespectiva completament anònima. Es comprenen també alguns aspectes d’Alemanya i el perquè del què han fet i del caràcter de la gent.

El llibre en cap moment es fa pesat, si be tampoc incita a devorar-lo com un d’intriga o aventures, senzillament es va llegint de forma relaxada, i es va digerint amb tranquilitat. Infinitament recomanable.

Energy Nürnberg

Juanes, Black Eyed Peas, Madonna, Shakira, Beyonce, the Pussycat Dolls, Robbie Williams… Tots amb les seves cançons més "recents" (sobretot Juanes que es repeteix més que l’all amb la seva Camisa Negra) amenitzen els dies del quart pis del número 16 de la Sophienstrasse. No sé molt be perquè tenim sintonitzada l’emisora "Energy" que ve a ser com un quarenta principales però deu mil vegades més repetitiu (el 40 principales encara es pot escoltar de tant en tant) d’orígen francès i en alemany. Fins i tot fan concursos, que no entens la pregunta, no entens la resposta, però pel "meeeeeec" saps que l’han fallat!

Si teniu ganes d’escoltar una estona, podeu anar a: www.energy.de/nuernberg i allà podeu seleccionar webradio. No té desperdici.

#fis#

Illes Canàries

Qui ets tu? Com m’has trobat? Com indica el mapa de més avall, he rebut visites de les Illes Canàries, i jo em pregunto, qui és? Algú que jo no sabia que era d’allà? Algú que conec que ara mateix està allà? Algú pot donar resposta a tantes preguntes?

Oh persona oculta canària, ilumina’ns el cami!

#fis#