Cols de brussel·les amb xampinyons

Ara a la verduleria podem trobar les nostres amigues les cols de brussel·les! Fer-les amb patata i pastanaga acaba quedant una mica sonso: solució fregir-les amb xampinyons! #fis#
Ens caldrà (per 4 persones):

  • 400 gr de cols de brussel·les
  • una safata de xampinyons
  • especies

Potser no es una recepta gaire original, però es ràpida i potser no tothom la coneix. Per començar netejarem les cols de brusel·les treient una mica la cua i algunes de les primeres fulles. Quan estiguin totes netes, les tallarem per la meitat i les posarem a bullir. Per saber si ja estan cuites, amb la cullera de fusta intentarem partir-ne una contra la paret de la olla. Si es parteix sense problemes es que ja es poden treure i colar. No oblideu de tirar sal i oli a l’aigua!
Mentrestant netejarem els xampinyons i els tallarem a làmines i els posarem a fregir en oli ben calent. és important quan es fregeixen verdures saber què volem. Les verdures i els bolets (carbassó, albergínia o xampinyó) tenen un alt percentatge d’aigua i quan els fregim, si els fregim a foc baix, treuran l’aigua però no s’evaporarà prou ràpidament i enlloc de fregits ens quedaran bullits, aixi doncs es important tenir l’oli ben calent i un foc alegre. Com més gran sigui la paella amb més llibertat podrem saltejar les verdures. Els xampinyons els farem en una paella una mica gran per poder posar les cols de brussel·les després. Quan els xampinyons ja estiguin fregits tirarem alguna herbeta, acabarem de remenar i tirarem les cols de bruseles ben colades.

Com abans, es important treure el màxim d’aigua quan fregim verdures i aquest cop volem que les cols ens quedin lleugerament fregidetes, procurarem colar-les molt be. Les aguantarem una mica a foc alegre i quan estiguin una mica torrades (molt poc) les treurem i servirem.

Si afegim algun troset de bacon fregidet alegrarem encara més el plat.

Aquest plat serveix com a primer plat complet, però també es pot fer servir per acompanyar alguna carn o salsitxes.

Molt bon profit!

Espero comentaris!

4 thoughts on “Cols de brussel·les amb xampinyons”

  1. Mmmm… lo probaré, tienen muy buena pinta y queda un plato muy completo, Chapo Xavi!. Añadiré dos versiones más sencillas, que he cocinado repetidamente durante mi estancia en Polonia(aqui las coles de brusuelas es una verdura muy popular) como “amito de casa” en el cual me he convertido.
    coles de bruselas con queso parmesano
    El truco de las coles (como en casi todas las verduras) es no hervirlas mucho tiempo. Si la col pierde su brillantez verdosa, se ha cocido demasiado tiempo, ademas que ha perdido sus valores nutritivos. Las escurrimos en un coladero y añadimos queso rallado parmesano. Asi de sencillo!
    coles de bruselas con jamón
    El mismo proceso anterior, tan solo que sofreimos las coles con taquitos de jamon serrano. Tan solo tenemos que tener dos cosas en cuenta, no cocer con sal las coles y utilizar una cucharada de aceite de oliva virgen para sofreirlas.

    Saludos Xavi!!!

  2. I’m not sure exactly why but this site is loading extremely slow for me.
    Is anyone else having this problem or is it a problem on my end?
    I’ll check back later and see if the problem still exists.

  3. BTC may be the latest or last chance to get rich in this era. It will reach $200000 next year or the next year.

    BTC has increased 20 times in the last year, and other coins have increased 800 times!!!

    Think about only $2 a few years ago. Come to the world’s largest and safest virtual currency exchange Binance to Get free rewards. Don’t miss the most important opportunity in life!!!

    https://hi.switchy.io/91xl

Leave a Reply

Your email address will not be published.