Ca la Nuri

Que fan un pagesot de can fanga i un seductor nat (xo lleugerament sonat) anant a dilapidar patrimoni en un restaurant del port? Doncs fer tal com van fer quan el seductor (el marc querol perqui no ho hagi pillat) va marxar cap a terres més fredes (alias Canadà), anar a sopar perquè després no siguin capaços de recordar ni què van fer aquell dia. Segurament perquè van anar un amb l’altre enlloc de amb les respectives dones dels seus somnis.

Tornant al restaurant, que es el que importa en aquest article, post o pàgina; es un lloc que costa de trobar però que després val la pena (potser tampoc calia patejar-se tot el passeig marítim). Està just davant de la platja, es veuen les ones trencar la sorra desde la taula. I el menjar es senzillament excel·lent. Molt recomanable els daus de rap amb romesco i el tiramisú (i moltes altres coses que no em provat). és un poc trist quedar aclaparat per la carta de peixos i marisc i voler tantes coses que no saps què escollir, perquè saps que el fet d’escollir una cosa per menjar t’impedeix saber si allò que has escollit és el millor (bàsicament perquè serà l’únic que hauràs provat).

Es recomana anar també el dimecres (que deu ser el dia del escamarlà, com als cines és de l’espectador) pel generós descompte (40%) que fan sobre el preu del menjar. Això permet a especíments elegants i ben vestits (com seriem el Marc i jo) anar a llocs com aquests en ocasions tan especials (ep! no cal caure en la cursileria i sensibleria ara!).

PD: a la web del marc trobareu una referència a aquest sopar.

PD2: com us haureu adonat faig algunes faltes d’ortografia, principalment contraccions de paraules o articles, això es per accentuar més el meu tant característic accent de pagesot (oi Laura?)

Cols de brussel·les amb xampinyons

Ara a la verduleria podem trobar les nostres amigues les cols de brussel·les! Fer-les amb patata i pastanaga acaba quedant una mica sonso: solució fregir-les amb xampinyons! #fis#
Ens caldrà (per 4 persones):

  • 400 gr de cols de brussel·les
  • una safata de xampinyons
  • especies

Potser no es una recepta gaire original, però es ràpida i potser no tothom la coneix. Per començar netejarem les cols de brusel·les treient una mica la cua i algunes de les primeres fulles. Quan estiguin totes netes, les tallarem per la meitat i les posarem a bullir. Per saber si ja estan cuites, amb la cullera de fusta intentarem partir-ne una contra la paret de la olla. Si es parteix sense problemes es que ja es poden treure i colar. No oblideu de tirar sal i oli a l’aigua!
Mentrestant netejarem els xampinyons i els tallarem a làmines i els posarem a fregir en oli ben calent. és important quan es fregeixen verdures saber què volem. Les verdures i els bolets (carbassó, albergínia o xampinyó) tenen un alt percentatge d’aigua i quan els fregim, si els fregim a foc baix, treuran l’aigua però no s’evaporarà prou ràpidament i enlloc de fregits ens quedaran bullits, aixi doncs es important tenir l’oli ben calent i un foc alegre. Com més gran sigui la paella amb més llibertat podrem saltejar les verdures. Els xampinyons els farem en una paella una mica gran per poder posar les cols de brussel·les després. Quan els xampinyons ja estiguin fregits tirarem alguna herbeta, acabarem de remenar i tirarem les cols de bruseles ben colades.

Com abans, es important treure el màxim d’aigua quan fregim verdures i aquest cop volem que les cols ens quedin lleugerament fregidetes, procurarem colar-les molt be. Les aguantarem una mica a foc alegre i quan estiguin una mica torrades (molt poc) les treurem i servirem.

Si afegim algun troset de bacon fregidet alegrarem encara més el plat.

Aquest plat serveix com a primer plat complet, però també es pot fer servir per acompanyar alguna carn o salsitxes.

Molt bon profit!

Espero comentaris!